دوره 27، شماره 147 - ( فروردین 1396 )                   جلد 27 شماره 147 صفحات 321-306 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asgari G, Maleki S, Seidmohammadi A, Faradmal J, Leili M. Removal of Furfural from Industrial Wastewater Using Electrocoaugulation Process: A Taguchi Experimental Design . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (147) :306-321
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9855-fa.html
عسگری قربان، ملکی سیما، صیدمحمدی عبدالمطلب، فردمال جواد، لیلی مصطفی. حذف فورفورال از فاضلاب صنعتی با استفاده از فرآیند انعقاد الکتریکی: طراحی آزمایش با استفاده از مدل تاگوچی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (147) :306-321

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9855-fa.html


چکیده:   (5800 مشاهده)

سابقه و هدف: فورفورال یک ترکیب شیمیایی سمی است که در مقیاس وسیع، در پالایشگاه‌ها و صنایع پتروشیمی استفاده می‌شود. برای جلوگیری از اثرات آن بر محیط زیست و انسان، باید فاضلاب‌های حاوی فورفورال را پیش از دفع به محیط، به‌صورت مناسب تصفیه نمود. این مطالعه با هدف بررسی کارایی فرآیند انعقاد الکتریکی درحذف فورفورال انجام شد.

مواد و روش‌ها: این پژوهش، یک مطالعه تجربی است. راکتور مورد استفاده، از جنس پلکسی گلاس به حجم مفید ml 500، مجهز به چهار الکترود از جنس آلومینیوم و آهن (آند-کاتد) و با اتصال تک‌قطبی موازی بود. پارامترهای pH، زمان تماس، ولتاژ و غلظت‌های مختلف فورفورال، برای حذف آن توسط انعقاد الکتریکی با تعریف این چهار عامل در چهار سطح به کمک طرح ماتریکس ترکیبی L–16 مدل تاگوچی در شرایط آزمایشگاهی و به‌صورت ناپیوسته مورد بررسی قرار گرفت. غلظت باقیمانده فورفورال با استفاده از دستگاه HPLC در طول موج nm 254 قرائت گردید. سپس داده‌ها توسط نرم‌افزار Minitab 16 تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: با توجه به نتایج حاصل از آنالیز آماری تاگوچی، شرایط بهینه در میزان غلظت فورفورال mg/L 100، 7 pH: ، ولتاژ V 10 و زمان 30 دقیقه بود. براساس مجموع مربعات محاسبه‌شده در جدول آنالیز واریانس، درصد مشارکت هر یک از پارامترها تعیین گردید. بر این اساس، از بین عوامل مورد بررسی، بیشترین میزان تأثیر مربوط به غلظت اولیه‌ی فورفورال و کمترین تأثیر مربوط به pH مشاهده شد. همچنین، پیش‌بینی مدل برای بهترین شرایط حذف فورفورال 7/94 درصد بود.

استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد، فرآیند الکتروکواگولاسیون یک فرآیند مؤثر در حذف فورفورال بوده که تحت شرایط بهینه آزمایشگاهی می‌تواند حدود 95 درصد کارایی در حذف فورفورال داشته باشد.

متن کامل [PDF 532 kb]   (2928 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb