دوره 27، شماره 156 - ( دی 1396 )                   جلد 27 شماره 156 صفحات 97-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholampour F, Ziaei N, Hosseini R, Bijani A, Ghadimi R. Angina Pectoris in Association with A Blood Group Phenotype: A Finding from Amirkola Health and Ageing Project (AHAP). J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (156) :89-97
غلامپور فاطمه، ضیایی نغمه، حسینی رضا، بیژنی علی، قدیمی رضا. همراهی آنژین صدری با فنوتایپ های A گروه خونی ABO: یافته ای از مطالعه کوهورت سالمندان امیرکلا (َAHAP). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (156) :89-97

سابقه و هدف: تعیین عوامل خطر بیماری‌های قلبی برای، غربالگری و پیشگیری از بیماری ضروری است. در این مطالعه ارتباط بین گروه‌های خونی ABO و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی توصیفی تحلیلی، 1353 نفر از افراد 60 سال و بالاتر شهر امیرکلا مورد بررسی قرار گرفتند. تشخیص بیماری قلبی عروقی بر اساس سابقه پزشکی، لیست داروهای مصرفی و مستندات درمانی فرد صورت گرفت و فنوتیپ گروه‌های خونی ABO مورد سنجش قرار گرفت و در نهایت فراوانی بیماری‌های کاردیوواسکولار در چهار گروه خونی مختلف با استفاده از نرم افزار آماری SPSS16 مورد مقایسه قرار گرفت.
یافتهها: میانگین سنی نمونهها ٣٠/٧±٢١/٦٩ سال و شامل ٧٥٤ مرد (٧/٥٥ درصد) و ٥٩٩ زن (٣/٤٤ درصد) بودند. در این مطالعه، بیشترین فراوانی گروه های خونی O (5/33 درصد) و گروه خونی B (33 درصد) بود. آنژین صدری با گروه خونی A ارتباط معناداری را نشان داد (039/0=p)؛ ولی سکته مغزی (624/0=(p، سکته قلبی (229/0=(p، نارسایی قلبی (866/0=(p، هیپرتانسیون (623/0=(p و همچنین سایر عوامل خطر با گروههای خونی ABO ارتباط نداشتند.
استنتاج: بر اساس نتایج به دست آمده، به جز ارتباط بین گروه خونی A و آنژین صدری، در سایر موارد بین فنوتایپهای گروه خونی ABO و ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی ارتباط معناداری وجود ندارد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: جراحي قلب و عروق