دوره 27، شماره 148 - ( اردیبهشت 1396 )                   جلد 27 شماره 148 صفحات 153-148 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghan Manshadi F, Mikaili S, Faghihzadeh Gorji I. Ultrasonic Thickness of Middle Trapezius Muscle in Young Healthy Men . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (148) :148-153
دهقان منشادی فریده، میکائیلی سعید، فقیه زاده گرجی ایمان. ضخامت اولتراسونیک عضله ی تراپزیوس میانی در مردان جوان سالم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (148) :148-153

سابقه و هدف: عضله تراپزیوس میانی از عضلات کلیدی در حفظ پوسچر وثبات مجموعه مفصلی شانه است که در مطالعات کمتر به آن پرداخته‌ شده است. مطالعه  حاضر با هدف اندازه‌گیری مقادیر ضخامت اولتراسونیک عضله تراپزیوس میانی درمردان جوان سالم غیر ورزشکار انجام  شد. همچنین تکرارپذیری بین دو آزمونگر در اندازه‌گیری ضخامت اولتراسونیک  این عضله محاسبه گردید.

مواد و روشها: 60 دانشجوی پسر سالم غیر ورزشکار داوطلب با دامنه سنی 28-18 سال در این مطالعه بنیادی کاربردی که به روش مقطعی- مقایسهای انجام گردید، شرکت کردند. پس از تکمیل فرم اطلاعات جمعیت شناختی، اندازه گیری ضخامت اولتراسونیک هر دوعضله تراپزیوس میانی راست و چپ در وضعیت استراحت توسط دو آزمونگرمستقل، با سه تکرار انجام شد. از نرم افزار آماری SPSS نسخه 18 و آزمون ضریب همبستگی با فاصله اطمینان 95 درصد برای بررسی تکرار پذیری نسبی متغیرهای کمی و ازآزمون خطای معیاراندازه گیری برای بیان تکرار پذیری مطلق استفاده شد.

یافتهها: میانگین ضخامت اولتراسونیک عضله تراپزیوس میانی چپ 55/1±03/8 و راست 54/1±10/8 میلی متر به دست آمد. در مقایسه تکرارپذیری بین دو آزمونگرضریب همبستگی به ترتیب 95/ 0 برای تراپزیوس میانی راست و98/ 0 جهت عضله تراپزیوس میانی چپ محاسبه گردید.

استنتاج: اندازهگیری ضخامت اولتراسونیک عضله تراپزیوس میانی در حالت استراحت  ودرمقایسه بین دوآزمونگر از تکرار پذیری بالایی برخوردار بود. توصیه می شود این روش برای ارزیابی عضله تراپزیوس میانی درافراد مبتلا به آسیبهای ناحیه گردن و شانه به کارگرفته شود.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: فيزيوتراپي