دوره 28، شماره 161 - ( خرداد 1397 )                   جلد 28 شماره 161 صفحات 44-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Anushiravani M, Bakhshaee M, Teimouri Y, Mehri M. A Comparative Review of Chronic Rhinosinusitis Symptoms and Its Consequences Based on Combination of Persian and Classic Medicine Views . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (161) :33-44
انوشیروانی مجید، بخشایی مهدی، تیموری یگانه، مهری محمدرضا. بررسی تطبیقی علائم و پیامدهای خارج عضوی رینوسینوزیت مزمن بر مبنای دیدگاه تلفیقی طب ایرانی و کلاسیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (161) :33-44

سابقه و هدف: رینوسینوزیت مزمن به عنوان یک بیماری شایع، دارای علائم بالینی متعددی میباشد. در دهههای اخیر به منظور تعیین کرایتریای تشخیصی آن، صرفاً چند علامت بالینی اصلی مد نظر قرار گرفتهاند و عملاً بقیه علائم نادیده گرفته شدهاند. از آنجاییکه بر اساس مطالعات تطبیقی، CRS قابل تناظر با بیماری نزله و زکام در مکتب طب ایرانی میباشد، پژوهش حاضر با مروری بر برخی علائم و پیامدهای این بیماری در دو مکتب طب کلاسیک و ایرانی، قصد دارد تا چشمانداز تشخیصی فراگیرتری از آن پیشنهاد نماید.
مواد و روش ها: در این مطالعه کتابخانهای با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی پزشکی و مراجعه به کتب مرجع طب ایرانی، کلید واژههای انگلیسی، عربی و فارسی مربوط به سینوزیت مزمن و نزله و زکام بدون محدودیت زمانی مورد بررسی قرار گرفت. دادههای بهدست آمده با یکدیگر مقایسه شدند و مورد تفسیر و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: بررسی متون و مقالات موجود درباره بیماری رینوسینوزیت مزمن، نشان داد که طیف وسیعی از علائم و پیامدها در این بیماری قابل مشاهده است. پیچیدگی چهره بالینی رینوسینوزیت مزمن در برابر درک خطی رایج از آن، موجب شده است که طراحی یک چارچوب نهایی برای تعریف و توصیف سمیولوژیک آن دشوار گردد.
استنتاج تقلیل علائم و پیامدهای رینوسینوزیت مزمن به نشانههای عضوی (بینی سینوسی)، باعث نادیده گرفتن طیف وسیعی از بیمارانی میشود که با وجود علائم خارج عضوی، علائم عضوی آنها بارز نیست و همین امر موجب لغزش تشخیصی و مغفول ماندن برخی بیماران مبتلا به رینوسینوزیت مزمن میگردد. بنابراین ما رویکرد جامعتری برای تشخیص رینوسینوزیت مزمن از طریق بررسی نشانه ها و علائم موضعی و عمومی به منظور درمان بهتر و کیفی تر پیشنهاد می کنیم.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: گوش و حلق و بيني