Fakhri M, Yaghoobian M, Mohseni Bandpei M A, Enayati A A, Ahmad Shirvani M, Tirgar Fakheri H. Reliability of the Teaching Evaluation Instrument of the Instructors Working . J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (86) :38-46
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1042-fa.html
فخری مولود، یعقوبیان محبوبه، محسنی بندپی محمد علی، عنایتی احمد علی، احمد شیروانی مرجان، تیرگر فاخری حافظ. بررسی پایایی ابزار ارزشیابی کیفیت آموزش استادان . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (86) :38-46
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1042-fa.html
چکیده: (10512 مشاهده)
سابقه و هدف: ارزشیابی استادان یکی از ابزارهای مهم در فرایندهای آموزشی است که با استفاده از روشهای مختلف از جمله نظرخواهی از دانشجویان انجام میگیرد. این امر در حال حاضر یکی از مسائل بحث برانگیز آموزشی است و موضعگیریهای مختلفی در مورد آن وجود دارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی پایایی نظر دانشجویان در رشتهها یا ترمهای مختلف در مورد استادانی که درس یکسانی را برای آنها تدریس میکردند انجام گرفت.
مواد و روشها: در مطالعه مقطعی- تحلیلی حاضر، ارزشیابی 40 نفر از استادان که به صورت سرشماری انتخاب شده اند، توسط 89 گروه از دانشجویان انجام شد. هر یک از این استادان درس تئوری واحدی را به چند گروه تدریس میکردند. سؤالات در چهار حیطه دستهبندی شدند. نتایج کلی ارزشیابی هر استاد بهصورت میانگین نمره کلی با استفاده از آمار توصیفی و آزمون همبستگی مورد بررسی قرار گرفتند. پایایی با ضریب آلفای کرونباخ تعیین شد.
یافتهها: پایایی پرسشنامه بر اساس آلفای کرونباخ 96/0 به دست آمد. بیشترین پایایی مربوط به حیطه مهارتهای تدریس (96/0 = α) و کمترین مربوط به حیطه رعایت نظم آموزشی (81/0= α) بود. رابطه معنیداری بین امتیاز گزینههای مربوط به یک استاد که توسط چند گروه داده شده بود وجود داشت. ارتباط بین میانگین کل و نمره کل نیز با 001/0 >p معنیدار بود.
استنتاج: پرسنشامه ارزشیابی استادان دارای پایایی بالایی است. پایایی تمام حیطههای ارزشیابی بالاتر از حد مطلوب میباشد. بنابراین به نظر میرسد که نظرخواهی از دانشجویان در این زمینه با استفاده از پرسشنامه مناسب یکی از روشهای مطلوب است.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |