دوره 30، شماره 191 - ( آذر 1399 )                   جلد 30 شماره 191 صفحات 175-166 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saffar Shahroudi A, Bahrami R. An Overview of Fixed and Removable Orthodontic Retainers. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (191) :166-175
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15490-fa.html
صفار شاهرودی عاطفه، بهرامی راشین. مروری بر نگهدارنده های ثابت و متحرک ارتودنسی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (191) :166-175

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15490-fa.html


چکیده:   (4289 مشاهده)
 سابقه و هدف: یکی از چالش‌های اصلی در درمان ارتودنسی ریلاپس بعداز درمان و بازگشت وضعیت قبلی دندان ها است، به همین دلیل استفاده از انواع نگهدارنده‌ها جزء جدایی‌ناپذیر درمان ارتودنسی می‌باشد. با توجه به اهمیت استفاده از نگهدارنده بعد از درمان ارتودنسی برای جلوگیری از ریلاپس و همچنین لزوم همکاری بیمار برای استفاده از آن، مقایسه این دو نگهدارنده از جهات مختلف بسیار حائز اهمیت است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه نگهدارنده‌های ثابت و متحرک ارتودنسی از جنبه‌های مختلف بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مروری با استفاده از واژگان‌کلیدی نگهدارنده ثابت، نگهدارنده متحرک،
ریلاپس، میزان شکست، ثبات، رضایت بیمار و بهداشت، جستجویی بر مقالات موجود در پایگاه‌های اطلاعاتی
PubMed، Embase، Google Scholar و Cochrane صورت گرفت. محدوده جستجوی مقالات از سال 2000تا 2020 میلادی بود.
یافته ها: از نظر میزان موفقیت، نگهدارنده ثابت بهتر از نگهدارنده متحرک می‌تواند در جلوگیری از ریلاپس درمان تاثیرگذار باشد. از نظر میانگین مدت زمان لازم برای موثر بودن نگهدارنده‌های ثابت و متحرک اختلاف معناداری بین دو گروه مورد مطالعه وجود نداشت. با این وجود، نگهدارنده‌های متحرک می‌توانند به نسبت نگهدارنده‌های ثابت اضطراب و اختلالات تکلمی کم‌تری ایجاد کنند. مشکل عمده نگهدارنده‌های ثابت دشواری در رعایت بهداشت است چرا که سبب تجمع پلاک و جرم می‌شود و به تبع آن می‌تواند باعث تاثیر منفی این نگهدارنده‌ها بر روی سلامت پریودنتال شود. مطالعه‌ای که در بازه مطالعاتی، این دو نگهدارنده را از نظر میزان ماندگاری و شکست  مقایسه کرده باشد، انجام نشده است هر چند هر کدام به‌طور جداگانه بررسی شده‌اند.
نتیجه گیری: انتخاب نگهدارنده‌ها به نوع درمان ارتودنسی، شرایط بیمار و مدت زمان استفاده از آن بستگی دارد.
متن کامل [PDF 723 kb]   (1937 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: دندانپزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2026 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb