Hoseini Tavassol Z, Ettehad Marvasti F, Hasani-Ranjbar S, Ejtahed H, Siadat S D, Larijani B. Extracellular Vesicles Derived from Gastrointestinal Microbiota: A New Approach to Clinical Studies. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (193) :152-168
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16017-fa.html
حسینی توسل زهرا، اتحاد مروستی فاطمه، حسنی رنجبر شیرین، اجتهد هانیه سادات، سیادت سید داور، لاریجانی باقر. وزیکولهای خارج سلولی حاصل از میکروبیوتای دستگاه گوارش:
رویکرد جدید مطالعات بالینی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (193) :152-168
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16017-fa.html
چکیده: (2457 مشاهده)
وزیکولهای خارج سلولی که به طور طبیعی از انواع سلولها از جمله باکتریها آزاد میشوند، با انتقال انواع مواد زیستی، آنزیمها، فاکتورهای ویرولانس و تنظیمکننده ایمنی و نقش در کلونیزاسیون و راه اندازی مسیرهای سیگنالینگ در میکروبیولوژی پزشکی از اهمیت ویژه ای برخوردارهستند. این وزیکولها در دستگاه گوارش نیز با ترشح از باکتریهای همزیست یا همان میکروبیوتا با مکانیسمهای متنوعی بر روی بدن میزبان اثر گذاشته و باعث تغییرات سیستماتیک، متابولیکی و فیزیولوژیکی بسیاری میشود. امروزه نقش این وزیکولها در حفظ هموستاز دستگاه گوارش توسط میکروبیوتا و همچنین پاتوژنز و تشخیص بیماریهای مرتبط نظیر چاقی، دیابت، سرطانها، بیماری التهابی روده، اختلالات ذهنی و برخی بیماریهای عفونی به اثبات رسیده است. استفاده موثر از این ویژگی میتواند با تعدیل میکروبیوتا و متابولیتهای آن و همچنین در قالب وزیکولهای خارج سلولی حاصل از پروبیوتیکها امکانپذیر باشد. بنابراین مطالعه این وزیکولها در راستای مطالعات میکروبیوتا و پروبیوتیکهای نسل بعد رویکرد جدیدی در مطالعات بالینی ارائه میدهد. مطالعه مروری به بررسی چگونگی تاثیر وزیکولهای خارج سلولی حاصل از میکروبیوتا بر سلامت بدن و بروز بیماریها پرداخته است.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
ویژه نامه میکروبیوتا