دوره 25، شماره 126 - ( تیر 1394 )                   جلد 25 شماره 126 صفحات 143-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zafarzadeh A, Mahfoozi A. A Study on Staphylococcus aureus and Bacillus Cereus Contamination in Pastry Products in Gorgan. J Mazandaran Univ Med Sci. 2015; 25 (126) :143-147
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5927-fa.html
ظفر زاده علی، محفوظی آیه. بررسی آلودگی شیرینی های خامه ای به استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس در قنادی‌های گرگان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1394; 25 (126) :143-147

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5927-fa.html


چکیده:   (3143 مشاهده)
سابقه و هدف: فرآورده‌های قنادی بخش مهمی از تولیدات غذایی کشور را تشکیل می دهند. با در نظر گرفتن میزان بالای مصرف و هم چنین احتمال آلودگی این فرآورده‌ها این مطالعه با هدف بررسی آلودگی شیرینی‌های خامه‌ای به استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس انجام گرفته است. مواد و روش‌ها: در مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر تعداد 945 نمونه شیرینی خامه ای (ژله ای، میوه ای و ساده) به صورت کاملاً تصادفی انتخاب شدند. آزمون‌های میکروبی طبق استاندارد ملی ایران انجام و داده‌ها با استفاده از آزمون کای دو و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که بیش‌ترین آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس در تابستان مربوط به شیرینی‌های خامه‌ای نوع میوه‌ای با 19درصد بوده است. اختلاف آماری معنی‌داری بین نسبت شیرینی‌های خامه‌ای آلوده در فصول مختلف مشاهده نشد (05/0> p). استنتاج: میزان آلودگی شیرینی‌های خامه‌ای به باکتری‌ها نسبتاً قابل توجه بوده است لذا رعایت بهداشت فردی و محیط ضروری به نظر می‌رسد.
متن کامل [PDF 169 kb]   (898 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb