دوره 25، شماره 133 - ( بهمن 1394 )                   جلد 25 شماره 133 صفحات 310-314 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pirmoghani A, Shokoohi R, Samadi M, Leili M, Roshanaei G. Residue Levels of Ethion Insecticide in Greenhouse Cucumber and its Reduction Using Different Procedures: A Case Study of Hamadan, 2015. J Mazandaran Univ Med Sci. 2016; 25 (133) :310-314
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6953-fa.html
پیرمغانی امین، شکوهی رضا، صمدی محمدتقی، لیلی مصطفی، روشنایی قدرت‌ا.... ارزیابی باقیمانده حشره کش اتیون در خیار گلخانه‌ای و کاهش آن با روش‌های مختلف: مطالعه‌ موردی شهر همدان در سال 1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1394; 25 (133) :310-314

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6953-fa.html


چکیده:   (2360 مشاهده)

سابقه و هدف: در این مطالعه باقی‌مانده حشره‌کش اتیون در خیارگلخانه‌ای و تأثیر برخی فرآیندهای مؤثر در کاهش آن قبل از مصرف در طی سال 1394 در گلخانه‌های شهر همدان مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش‌ها: پنج گلخانه به صورت تصادفی انتخاب و طی فصل بهار تعداد 90 نمونه برداشت و تأثیر مهم‌ترین تیمارها شامل شستشو به مدت دو دقیقه و نگهداری برای زمان‌های مختلف بر باقیمانده سم مورد بررسی قرار گرفت. برای سنجش باقی‌مانده سم از دستگاه  HPLC استفاده شد.

یافته‌ها: بیش‌ترین و کم‌ترین باقی‌مانده اتیون یک ساعت بعد از سمپاشی برابر 63/1 و 31/1 میلی‌گرم برکیلوگرم اندازه‌گیری شد که بیش‌تر از حدود مجاز باقی‌مانده mg/kg 5/0 می‌باشد. ذخیره‌سازی به‌مدت 24 ساعت باعث کاهش باقی‌مانده سم به طور میانگین به‌میزان 2/43 درصد مقدار اولیه شد و فرآیند شستشو به مدت دو دقیقه در زیرآب به طور میانگین موجب 7/52 درصد کاهش مقدار باقیمانده سم شد.

استنتاج: درصورت عدم مدیریت در میزان مصرف سم و همچنین عدم رعایت دوره کارنس یا عدم شستشوی مناسب، مقدار باقیمانده می‌‌تواند بیشتر از حد مجاز بوده و تهدید جدی برای سلامت مصرفکنندگان در طولانی‌مدت باشد.

متن کامل [PDF 325 kb]   (847 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb