دوره 27، شماره 157 - ( بهمن 1396 )                   جلد 27 شماره 157 صفحات 58-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Golmohammadi T, hayati roodbari N, mohammady gorji S, Vaezi G. Effect of Curcuma Longa on In Vitro Maturation of Immature Oocytes and Embryonic Development in NMRI Mice. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (157) :49-58
گل محمدی قادیکلایی طاهره، حیاتی رودباری نسیم، محمدی گرجی سیمین، واعظی غلامحسن. بررسی اثر زرد چوبه (Curcuma longa ) بر بلوغ آزمایشگاهی تخمک‌های نارس موش نژاد NMRI و تکوین جنین‌های حاصل از آن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (157) :49-58

سابقه و هدف: مصرف داروهای گیاهی از گذشته‌های دور در ایران و سایر کشورهای جهان رایج بوده است. انواع مختلف گیاهان دارویی، تاثیرات متفاوتی بر بدن می‌گذارند، که بعضی از آن‌ها اثرات مضر و برخی نیز اثرات مفید دارند. با این وجود، فقط مطالعات اندکی در مورد اثرات احتمالی انواع گیاهان دارویی بر اندام‌های جنسی و تناسلی وجود دارد که محدود به چند گونه خاص از این دارو‌های گیاهی است. از آنجایی که تاثیر زرد چوبه بر روی تولید مثل در جنس مونث، مورد بررسی اندکی قرار گرفته است، هدف از این مطالعه، اثر عصاره گیاه زرد چوبه بر بلوغ تخمک‌های نا بالغ موش در آزمایشگاه و میزان تشکیل جنین‌های حاصل از لقاح می‌باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، موشهای نژاد NMR1 در چهار گروه تقسیمبندی گردید که شامل گروه تجربی 1، گروه تجربی 2، گروه شم و گروه کنترل میباشد. به گروه کنترل آب و غذای طبیعی به مدت 7 روز، به گروه شم 002/0 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن محلول آب مقطر و الکل به روش گاواژ به مدت 7 روز و به گروه تجربی 1 و 2 به ترتیب عصاره زرد چوبه به مقدار 001/0 و 002/0 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به مدت 7 روز داده شد. پس از 7 روز موشهای هر گروه کشته و تشریح گردید و در انتهای مراحلIVM و IVF نتایج مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که با افزایش غلظت زرد چوبه میزان بلوغ تخمکها به طور معنیداری کاهش مییابد، همچنین تعداد جنینهای دو سلولی و چهار سلولی نیز 24 و 48 ساعت پس از لقاح در غلظت بالای زرد چوبه کمتر شده است.
استنتاج: با توجه به این مشاهدات میتوان نتیجه گرفت عصارهی ریشه گیاه زرد چوبه بلوغ تخمکهای نارس موش سوری و تشکیل جنینهای حاصل از آن را کاهش میدهد و بنابراین بهتر است این ادویه با احتیاط مصرف شود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فارماکولوژی