دوره 27، شماره 157 - ( بهمن 1396 )                   جلد 27 شماره 157 صفحات 69-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saed A, Mojtabavi S, Najafi M, Ziar A, Haghi H, Ataee R. Evaluation of Anti-diabetic and Anti-neuropathy Properties of Resveratrol and its Effect on Sirt-1 Expression in Mice. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (157) :59-69
ساعد امین، مجتبوی سمیه، نجفی مجتبی، زیار علی، حقی حامد، عطایی رامین. بررسی اثر ضد دیابتی و ضد نوروپاتی رزوراترول و تاثیر آن در بیان ژن‌ Sirt-1 در موش سوری . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (157) :59-69

سابقه و هدف: دیابت، یک اختلال متابولیک توازن سوخت و ساز است که به صورت هیپرگلیسمی و تغییر متابولیسم چربی در اثر عدم توانایی سلول‌های بتای جزایر پانکراس در تولید انسولین و یا عدم پاسخ به انسولین مشخص می‌گردد. اخیراً شواهدی از خواص ضد دیابتی رزوراترول مشاهده شد، اما مطالعه دقیقی در خصوص خواص ضد نوروپاتی آن و تاثیر آن در بیان ژن Sirt-1 صورت نگرفته است؛ بنابراین این مطالعه جهت بررسی بیش‌تر خواص ضد دیابتی و ضد نوروپاتی این ترکیب دارویی طرح ریزی شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، موش‌های سوری نژاد BALB/c به 6 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل منفی، نرمال سالین را به صورت صفاقی دریافت داشتند؛ سایر موش‌ها با تزریق تک دوز داخل صفاقی mg/kg 200 استرپتوزوسین، دیابتی شدند و گروه‌های درمانی رزوراترول (200mg/kg) و متفورمین (300mmg/kg) را به مدت 21 روز به صورت گاواژ خوراکی دریافت داشتند. پس از پایان درمان دارویی، وزن و قند خون موش‌ها به وسیله دستگاه گلوکومتر و نوروپاتی به وسیله دستگاه صفحه داغ (هات پلیت) بررسی شد. پس از کشتن موش‌ها و استخراج RNA کبدی، بررسی بیان ژن Sirt1 با استفاده از روش Real time-PCR انجام گردید.
یافتهها: بر اساس نتایج حاصل، رزوراترول اثرات معنیداری در کاهش قند خون و نوروپاتی محیطی داشت که قابل مقایسه با متفورمین بود. همچنین باعث افزایش بیان Sirt-1 گردیده است (P<0.01)..
استنتاج: با توجه به تاثیر رزوراترول در کاهش اثر قند خون و تاثیر آن در افزایش بیان Sirt1 میتوان آن را به عنوان یک درمان کمکی در کاهش مقاومت به انسولین و نوروپاتی در نظر گرفت.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: سم شناسی