دوره 29، شماره 176 - ( شهریور 1398 )                   جلد 29 شماره 176 صفحات 80-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbari H, Farrokhfar A, Akbari M, Heidari Gorji M A. Comparing the Effect of Laryngeal Mask Airway And Endotracheal Tube Insertion on Intraocular Pressure in Cataract Surgery . J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (176) :74-80
اکبری هوشنگ، فرخ فر اسدالله، اکبری مهدیه، حیدری گرجی محمدعلی. مقایسه اثر ماسک راه هوایی حنجره ای و وارد کردن لوله داخل تراشه ای بر روی فشار داخل چشمی در جراحی کاتاراکت. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (176) :74-80

سابقه وهدف:نوع بیهوشی می‌تواند در میزان فشار داخل چشم اثر بگذارد بخصوص اگر از نوع بیهوشی کامل (جنرال) باشد که معمولاً همراه با لوله‌گذاری می‌باشد.هدف از این تحقیق مقایسه اثر ماسک راه هوایی حنجره ای و وارد کردن لوله داخل تراشه ای بر روی فشار داخل چشمی در جراحی کاتاراکت میباشد.

سابقه و هدف: نوع بیهوشی می‌تواند در میزان فشار داخل چشم اثر بگذارد، بهخصوص اگر از نوع بیهوشی کامل (جنرال) باشد که معمولاً همراه با لوله‌گذاری می‌باشد. هدف از این تحقیق، مقایسه اثر ماسک راه هوایی حنجره‌ای و وارد کردن لوله داخل تراشه‌ای بر روی فشار داخل چشمی در جراحی کاتاراکت می‌باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه که از نوع کارآزمایی بالینی یک سویه کور بود، 61 بیمار در دو گروه 36 نفر (ETT) و گروه 25 نفر (LMA) تقسیم شدند. اینداکشن بیهوشی با داروهای میدازولام، فنتانیل، لیدوکایین، پروپوفول و اتراکوریوم انجام شد. در هر دو گروه فشار داخل چشم، 5 دقیقه قبل و بعد از بیهوشی با دستگاه شیوتز اندازهگیری شدند.
یافتهها: یافتههای این تحقیق نشان میدهد که فشار داخل چشم در هر دو گره بعد ازبیهو شی کاهش داشته است، ولی در گروه  LMAکاهش بیشتری مشاهده شد که معنیدار بود(05/0P<). ضربان قلب در دو گروه تغییری نداشت(05/0P<). فشارخون در هر دو گروه کاهش داشت ولی بین دو گروه تغییری نداشته است.
استنتاج: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که بعد از القا بیهوشی عمومی، فشار داخل چشم کاهش داشته که این کاهش با ماسک حنجره‌ای بیش‌تر بوده است. بنابراین از ماسک حنچره می توان به عنوان یک الترناتیو مناسب برای کاهش فشار چشم در جراحی عمومی استفاده کرد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: چشم