دوره 27، شماره 158 - ( اسفند 1396 )                   جلد 27 شماره 158 صفحات 204-200 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hadinezhad P, Hosseini H. A Case Report of Gabapentin-induced Psychotic Disorder . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (158) :200-204
هادی نژاد پژمان، حسینی حمزه. گزارش یک مورد سایکوز وابسته به مصرف گاباپنتین. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (158) :200-204

گاباپنتین ابتدا به عنوان یک داروی ضد تشنج مورد تائید FDA قرار گرفت و پس از آن نیز آثار مفید آن در زمینه کاهش درد به ویژه دردهای نوروپاتیک و نورالژی پست هرپتیک و درمان اختلالات اضطرابی و بیخوابی مورد توجه قرار گرفت. شایعترین عوارض جانبی گاباپنتین شامل خواب آلودگی، عدم تعادل و خستگی میباشد اما در هیچ مطالعهای گزارشی مبنی بر اختلال هذیان سیستماتیک مرتبط با مصرف گاباپنتین گزارش نشده است. ما در این گزارش قصد معرفی بیماری را داریم که با مصرف گاباپنتین دچار اختلال هذیانی شده بوده است.بیمار خانم ۴۲ ساله، متاهل با تحصیلات سیکل و خانه دار بودکه بدون هیچ سابقه بیماری روان پزشکی و برای اولین نوبت جهت بی خوابی طبق تجویز روان پزشک شروع به مصرف گاباپنتین ۱۰۰ میلی گرم به میزان یک عدد در روز کرده بوده است که پس از مصرف دارو دچار علائم سایکوتیک به شکل هذیان گزند و آسیب شده بود و حدود ۱۲ ساعت پس از شروع علائم ، دارو توسط بیمار قطع شد و به مدت ۲۴ ساعت دارو مصرف نگردید و تمامی علائم مذکور سریعاً فروکش کرد. ارزیابی بیمار با آزمون بررسی عوارض دارویی Naranjo نیز صورت گرفت که بیمار عدد ۹ را در این آزمون کسب کرده و بدین ترتیب سایر علل احتمالی به وجود آمدن سایکوز در این بیمار رد شد.با توجه به گزارش فوق میتوان به این نتیجه رسید که گاباپنتین میتواند باعث ایجاد علائم سایکوتیک در بیمارانی که سابقه مصرف دارو یا بیماری خاصی از قبل نداشتهاند بشود.

واژه‌های کلیدی: گاباپنتین، سایکوز، گزارش مورد
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: روانپزشکی