دوره 27، شماره 156 - ( دی 1396 )                   جلد 27 شماره 156 صفحات 217-211 | برگشت به فهرست نسخه ها

Omidi S, Ghoddusi J, Mushakhian S, Harandi A. Management of Periapical Lesions due to Foreign Body Reaction: A Case Report. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (156) :211-217
امیدی سلما، قدوسی جمیله، موشخیان سیاوش، هرندی آزاده. درمان ضایعه پری اپیکال ناشی از واکنش جسم خارجی :گزارش مورد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (156) :211-217

سابقه و هدف: اجسام خارجی ممکن است بر اثرآسیبهای ناشی از ضربه یا به صورت ایاتروژنیک در فضای پری اپیکال دندان کاشته شوند.آنها میتواند با ایجاد واکنش التهابی ناشی از جسم خارجی ، موجب بروز یک ضایعه اندودنتیک و شکست درمان ریشه دندان شود.این مقاله درمان یک ضایعه اندودنتیک ناشی از قرارگیری عجیب سه جسم خارجی درفضای پری اپیکال دندان را شرح میدهد.
گزارش مورد: پس از تشخیص اتفاقی وجود سه جسم خارجی در فضای پری اپیکال یک نوجوان که سابقه تروما در دندان‌های قدامی داشت،درمان به صورت غیرجراحی و جراحی انجام شد .پس از دو سال معاینات پیگیری علایم بالینی بهبود یافت و ترمیم استخوان صورت گرفت.
استنتاج: واکنش التهابی ناشی از اجسام خارجی در فضای پری اپیکال دندان و تاخیر در تشخیص آن موجب تخریب وسیع ساختار استخوانی میشود که درمان جراحی و خروج هرچه زودترآن، ضروری میباشد.

نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: دندانپزشکی