دوره 28، شماره 169 - ( بهمن 1397 )                   جلد 28 شماره 169 صفحات 42-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

Baharvand M, Tabatabaei F S, Amiri Andi P, Khodabakhshi A, Sabour S, Mortazavi H. Antimicrobial Effect of Phenytoin on Common Microorganisms Contaminating Oral Ulcers: An In-vitro Pilot Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 28 (169) :36-42
بهاروند مریم، طباطبایی فهیمه سادات، امیری اندی پویا، خدابخشی آذین، صبور سیامک، مرتضوی حامد. بررسی اثر آنتی میکروبیال فنی توئین بر میکروارگانیسم های شایع آلوده کننده زخم های دهان: یک مطالعه پایلوت آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (169) :36-42

سابقه و هدف: تعدادی از مطالعات بالینی نشان دادهاند که فنی‌‌توئین میزان آلودگی باکتریال زخم را کاهش میدهد. هدف این تحقیق بررسی اثر ضدمیکروبی فنیتوئین بر میکروارگانیسمهای شایع آلوده کننده زخمهای حفره دهان در محیط آزمایشگاه میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، سه گونه استاندارد میکروبی شامل کاندیدا آلبیکنس، استافیلوکوک اورئوس و اکتینومیسس نیوزلندی تهیه شدند. کشت 24 ساعته روی محیط BHI Agar از هر سه میکروارگانیسم در دمای 37 درجه سانتی‌گراد در شرایط هوازی در انکوباتور انجام شد. بعد از 24 ساعت، از کلنی میکروارگانیسم ها غلظت نیم مک فارلند تهیه شد. کشت چمنی میکروارگانیسم‌ها درون پلیت‌های حاوی محیط کشت BHI Agar انجام شد. درون هر یک از پلیت‌ها 4 چاهک برای 4 غلظت 5/0، 1، 3 و 5 درصد ایجاد شد. سپس یک قطره از محلول‌های فنی‌توئین با غلظت معین درون این چاهک ها ریخته شد. برای هر کدام از گونه‌های میکروارگانیسم یک چاهک کلرهگزیدین 2/0 درصد به عنوان کنترل مثبت در نظر گرفته شد. پلیت‌ها درون انکوباتور قرار داده شده و پس از 24 ساعت جهت مشاهده نتایج از انکوباتور خارج شدند. قطر هاله عدم رشد با استفاده از کولیس اندازه‌گیری گردید. به منظور اطمینان از صحت روند انجام کار و نتایج، این مراحل 3 بار تکرار شد.
یافتهها: قطر هاله عدم رشد در اطراف کلنی میکروارگانیسم‌های کاندیدا آلبیکنس، استافیلوکوک اورئوس و اکتینومیسس نیوزلندی با هر 4 غلظت فنی‌توئین، صفر میلی‌متر اندازه‌گیری شد.
استنتاج: فنیتوئین بر میکروارگانیسمهای شایع آلودهکننده زخمهای دهان در محیط کشت اثر ضد میکروبی ندارد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی