دوره 28، شماره 170 - ( اسفند 1397 )                   جلد 28 شماره 170 صفحات 199-194 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jalali M M, Nemati S, Nezamdoust F, Ramezani H. Frequency of Allergic Rhinitis and Its Comorbidities in Patients Attending Rasht Amiralmomenin Hospital in Rasht. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 28 (170) :194-199
جلالی میر محمد، نعمتی شادمان، نظام دوست فاطمه، رمضانی هدیه. بررسی فراوانی رینیت آلرژیک و بیماری های همراه با آن در مراجعین به بیمارستان امیرالمومنین (ع) شهر رشت. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (170) :194-199

سابقه و هدف: رینیت آلرژیک، یک بیماری شایع در نقاط مختلف دنیاست. وجود بیماریهای همراه با رینیت آلرژیک میتواند سبب تشدید علایم بیماری شده و اثر سوئی بر فعالیتهای روزانه و عملکردهای اجتماعی بیماران داشته باشد. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی فراوانی رینیت آلرژیک و بیماریهای همراه با آن در مراجعین به بیمارستان امیرالمومنین(ع) رشت می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 1337 نفر از مراجعهکنندگان به درمانگاه ENT بیمارستان امیرالمومنین(ع) رشت در بازه زمانی مهر 93 تا شهریور 94 بررسی شدند. تشخیص رینیت آلرژیک در بیماران براساس شرح حال، معاینه بالینی، نمره بالا در پرسشنامه SFAR و اسمیر مثبت بینی از نظر ائوزینوفیلی داده شد و اطلاعات دموگرافیک و بیماریهای همراه بیماران ثبت شد. برای مقایسه فراوانی در زیر گروه‌های مختلف از آزمون کای دو استفاده گردید.
یافتهها: میزان فراوانی رینیت آلرژیک در مردان 3/37 درصد و در زنان 7/62 درصد و در مجموع 2/23 درصد بود و میزان فراوانی این بیماری در فصل بهار و پاییز بیشتر میباشد. ارتباط رینیت آلرژیک با جنس و شغل معنیدار گزارش شد، ولی با سطوح تحصیلی و وضعیت تاهل ارتباط معنیدار نبود. رینیت آلرژیک به صورت بیماری همراه در بعضی بیماریها از جمله هیپرتروفی آدنویید، پولیپ بینی و سینوزیت بیشتر بود.
استنتاج: یک چهارم بیماران مورد مطالعه مبتلا به رینیت آلرژیک بودند، با توجه به این که این امر میتواند اثر سوئی بر روی سایر علایم بیماران و کیفیت زندگی آنها داشته باشد، لازم است وجود این بیماری در مبتلایان به سایر بیماریهای گوش و حلق وبینی مد نظر بوده و درمان مناسب برای آن صورت گیرد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: گوش و حلق و بيني