دوره 28، شماره 165 - ( مهر 1397 )                   جلد 28 شماره 165 صفحات 255-243 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bozorgi N, Khani S, Elyasi F, Moosazadeh M, Janbabaei G, Shojaee L. A Review of Strategies to Promote Breast Cancer Screening Behaviors in Women . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (165) :243-255
بزرگی نسیم، خانی صغری، الیاسی فروزان، موسی زاده محمود، جان بابایی قاسم، شجاعی لیلا. مروری بر راهکارهای ارتقا دهنده رفتارهای غربالگری سرطان پستان در زنان . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (165) :243-255

سابقه و هدف: شایعترین علت مرگ به دلیل سرطان در زنان سراسر جهان، سرطان پستان است. از آنجا که هیچ راه مطمئنی برای پیشگیری از این سرطان وجود ندارد، انجام غربالگری برای تشخیص زود هنگام آن ضروری است. لذا هدف از مطالعه حاضر، مروری بر راهکارهای ارتقا دهنده رفتارهای غربالگری سرطان پستان در زنان می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری، جستجو به وسیله واژگان کلیدی راهکار، رفتار غربالگری، سرطان، سرطان پستان، زنان در بین مقالات فارسی و strategy, screening behavior, cancer, breast cancer, women در بین مقالات انگلیسی، در پایگاه های اطلاعاتی اینترنتی عمومی مانند Google scholar و سپس در پایگاه های تخصصی تر مانند SID، Magiran، pubmed، Science Direct، در محدوده سال های 2017- 1985 انجام شد.
یافتهها: در انتهای جستجو، 438 مقاله به دست آمد که پس از غربالگری عنوان، چکیده و متن اصلی، تعداد 39 مقاله وارد مطالعه شد. سپس، داده ها استخراج شده و در نهایت طبقه بندی شدند. بر اساس یافته های حاصل از مرور مقالات، راهکارهای مؤثر ارتقاء دهنده رفتارهای غربالگری در زنان شامل آموزش خود مراقبتی در زمینه سرطان پستان، تدوین برنامه های غربالگری عمومی و ارزان، استفاده از یادآورها جهت دعوت افراد برای انجام غربالگری، رفع ترس و اضطراب در مورد غربالگری سرطان پستان می باشند.
استنتاج: با توجه به اهمیت غربالگری در جهت تشخیص زودرس سرطان پستان و در نتیجه درمان راحت و سریعتر آن،
می توان از راهکارهای مختلفی جهت افزایش رفتارهای غربالگری استفاده کرد. این راهکارها با استفاده از نیروی انسانی، مواد آموزشی، سیاست های بهداشتی و حمایت روانی تامین می
شود.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مامائی