دوره 28، شماره 166 - ( آبان 1397 )                   جلد 28 شماره 166 صفحات 115-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

Janbabai G, Zarghami M, Hedayatizadeh-Omran A, Alizadeh-Navaei R, Moradi S, Yazdi Rad B, et al . Psycho-socio-economic Status of Cancer Patients in Sari, Iran 2017 . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (166) :108-115
جان بابایی قاسم، ضرغامی مهران، هدایتی زاده عمران اکبر، علیزاده نوائی رضا، مرادی سیاوش، یزدی راد بهنوش، و همکاران.. بررسی وضعیت روانی-اجتماعی-اقتصادی بیماران مبتلا به سرطان در ساری، سال 1396 . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (166) :108-115

سابقه وهدف: تاثیر سرطان بر جنبه های مختلف زندگی بر کسی پوشیده نیست. در این مطالعه بر آن شدیم تا به بررسی وضعیت روانی، اجتماعی و اقتصادی بیماران مبتلا به انواع سرطان در استان مازندران بپردازیم.
مواد و روشها: پژوهش حاضر مطالعهای مقطعی است که در سال 1396 بر روی بیماران مبتلا به سرطان که در بیمارستان امام خمینی ساری مورد پذیرش قرار گرفته اند صورت گرفته است. ابزار گردآوری اطلاعات، فرم محقق ساختهای بود که جهت تعیین فراوانی مهمترین و شایعترین مولفههای روانی، اجتماعی و اقتصادی طراحی گردیده است.این فرم برای 375 بیمار مبتلا به انواع سرطان که با نمونهگیری به روش آسان انتخاب شده بودند توسط کارشناسان مرکز تحقیقات سرطان تکمیل شده است.
یافتهها: از جنبه روانشناختی اغلب بیماران در بدو تشخیص بیماری آن را می‌پذیرند (9/46 درصد). اغلب بیماران مهم‌ترین حادثه تلخ قبل از بیماری را فوت عزیزان (6/41 درصد) ذکرکردند. نیزسرنوشت فرزندان ازمهم‌ترین علت نگرانی بیماران بوده است (3/57 درصد). از منظر اجتماعی نیز اغلب بیماران رابطه عاطفی با همسر را در حد مطلوب گزارش نمودند (4/75 درصد). نیز از منظر اقتصادی اغلب بیماران فاقد درآمد و وابسته و تحت تکفل همسر خود بوده‌اند (7/62 درصد).
استنتاج: این مطالعه نشان میدهد که توجه همزمان به جنبههای روانشناختی، اجتماعی و اقتصادی بیماران مبتلا به سرطان میتواند به نتایج قابل توجهی منجر شود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: پزشکي اجتماعي