دوره 28، شماره 164 - ( شهریور 1397 )                   جلد 28 شماره 164 صفحات 178-170 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saeedi M, Eslami M, Eslami P, Ghajar M, Akhlaghi A, Hedayatizadeh-Omran A et al . Effect of Pre-hospital Thrombolysis on Mortality in Patients with Myocardial Infarction: A Systematic Review and Meta-analysis . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (164) :170-178
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11916-fa.html
سعیدی مجید، اسلامی محبوبه، اسلامی پریسا، قاجار مریم، اخلاقی آرش، هدایتی زاده عمران اکبر و همکاران.. تاثیر ترومبولیز پیش بیمارستانی بر روی مورتالیتی بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی: یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (164) :170-178

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11916-fa.html

سابقه و هدف: با توجه به نقشی که درمان سریعتر ترومبولیز میتواند در کاهش مورتالیتی بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد داشته باشد، این مرور سیستماتیک و متاآنالیز با هدف تعیین تاثیر ترومبولیز پیش بیمارستانی در مقایسه با ترومبولیزی که در داخل بیمارستان انجام می شود، بر روی مورتالیتی کوتاه مدت بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه مرور نظام مند و متاآنالیز با جستجوی سیستماتیک در پایگاههای Pubmed, Web of science, Cochrane, Embase بدون محدودیت زمانی و زبانی با کلیدواژه های مرتبط انجام شد. مقالات به دست آمده به نرم افزار Endnote منتقل شد. درجستجوی اولیه، تعداد 223 مقاله یافت شد که در پایان 10 مقاله وارد مرحله ارزیابی کیفیت شدند. ارزیابی کیفیت با استفاده از چک لیست استاندارد JADAD برای مطالعات مداخله ای و چک لیست Newcastle Ottawa Scale برای مطالعات کوهورت انجام شد. برای آنالیز داده ها از نسخه شماره دو نرم افزار Comprehensive Meta-Analysis استفاده شد.
یافته ها: در کل تعداد نمونه وارد شده در این مطالعه 4291 نفر در گروه پیش بیمارستانی و 4730 نفر در گروه بیمارستانی بودند. از نظر کیفیت مطالعات، 3 مطالعه کارآزمایی بالینی و هر سه مطالعه کوهورت نیز از کیفیت خوب برخوردار بودند. متاآنالیز انجام شده نشان داد استفاده از ترومبولیتیک در هنگام شروع علائم و قبل از انتقال بیمار به بیمارستان، شانس مورتالیتی را 36 درصد کاهش می‌دهد (91/0-45/0:CI95% 64/0=OR).
استنتاج: ترومبولیز پیش بیمارستانی توسط تکنسین فوریت‌ها می‌تواند سبب کاهش مورتالیتی بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی گردد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی