دوره 29، شماره 171 - ( فروردین 1398 )                   جلد 29 شماره 171 صفحات 116-112 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alizadeh K, Tabari M, Izanloo A. Cardiac Metastasis of Breast Cancer: A Case Report. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (171) :112-116
علیزاده کامبیز، طبری معصومه، ایزانلو عذرا. متاستاز قلبی ناشی از سرطان پستان: گزارش مورد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (171) :112-116

سرطان پستان از شایعترین سرطانها در خانمها است، ولی متاستاز به قلب نادر میباشد. در این گزارش، خانمی 40 ساله معرفی میشود که با درد شدید پای راست به بیمارستان مراجعه کرده و با تشخیص DVT تحت درمان قرار گرفته وترخیص شد. وی یک ماه و نیم بعد با درد پا و تنگی نفس فعالیتی و درد قفسه سینه مراجعه کرد و با تشخیص آمبولی ریه و درمان ضد انعقادی بهبود یافت و مرخص شد. سپس حدود دو ماه بعد برای بار سوم با علایم تنگی نفس فعالیتی شدید و درد قفسه سینه و ادم پای راست بستری شد. درسونو داپلر، ترمبوز با نمای تحت حاد تا مزمن در ورید فمورال، پوپلیئتال، فمورال مشترک با گسترش ورید ایلیاک خارجی گزارش شده بود. با توجه به نتایج اکوکاردیوگرافی و سیتی آنژیوگرافی، با تشخیص یک توده در بطن راست، مشورت جراحی قلب انجام شد. در حین عمل پزشک با گسترش وسیع تودههای متاستاز وسیع روی آئورت و فضای پریکارد و مدیاستن مواجه شد. نمونه برداری انجام و متاستاز ناشی از سرطان پستان توسط پاتولوژیست گزارش شد. سیر این بیمار اهمیت بررسی بیماران با ترومبوز وریدی عمقی (DVT) مکرر برای بدخیمی را مطرح میکند.

نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: جراحي قلب و عروق