چکیده: (4026 مشاهده)
سابقه و هدف: اسپوندیلیت به معنای عفونت مهرهها و دیسک بین مهرهای است. سل، بروسلا و باکتریهای پیوژن از علل مهم این بیماری میباشند. گزارشهایی درباره اپیدمیولوژی این بیماری در مازندران و همچنین تفاوتهای موجود در بین انواع مختلف اسپوندیلیت وجود دارد، اما هیچکدام به بررسی تفاوتهای میان تمام انواع اسپوندیلیت به ویژه اسپوندیلیت پیوژن نپرداخته اند. هدف این مطالعه، بررسی اپیدمیولوژی بالینی اسپوندیلیت در منطقه جهت آگاهی دادن به پزشکان برای تشخیص زودرس و درمان مناسب است.
مواد و روشها: این یک مطالعه توصیفی است که در آن پرونده بیماران بستری شده با تشخیص اسپوندیلیت در مرکز بیماریهای عفونی بیمارستان رازی قائمشهر از سال 1392 تا 1396 بررسی شد. اطلاعات بیماران شامل ویژگیهای اپیدمیولوژی و جمعیت شناختی، شکایت اصلی و علایم بالینی، عوارض بیماری، یافتههای رادیولوژیک و یافتههای آزمایشگاهی استخراج شد. دادهها توسط SPSS نسخه 24 مورد آنالیز قرار گرفت.
یافتهها: پرونده 39 بیمار بررسی شد. 19 نفر از بیماران مرد و 20 نفر زن بودند. 9/35 درصد مبتلا به اسپوندیلیت بروسلایی، 5/38 درصد اسپوندیلیت سلی و 6/25 درصد اسپوندیلیت پیوژن بودند.
استنتاج: میزان اسپوندیلیت سلی در مطالعه ما نسبت به مطالعات مشابه مقداری بیشتر بود که این موضوع ممکن است ناشی از بالاتر بودن آمار ابتلا به سل در مازندران باشد. درگیری ستون فقرات توراسیک بیشتر در اسپوندیلیت سلی مشاهده شد و اسپوندیلیت بروسلایی و پیوژن بیشتر تمایل به مهرههای کمری داشتند که در تشخیص و افتراق این سه بیماری میتواند کمک کننده باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
عفوني