دوره 29، شماره 173 - ( خرداد 1398 )                   جلد 29 شماره 173 صفحات 99-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

Etezadi T, Mahdavi B, Sobouti F, Yazdani Charati J, Namdar P. Orthodontic Treatment Need in 12-14 Year-Old School Students in Sari, Iran . J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (173) :91-99
اعتضادی طهورا، مهدوی بهادر، ثبوتی فرهاد، یزدانی چراتی جمشید، نامدار پرستو. میزان نیاز به درمان ارتودنسی در دانش آموزان 12- 14 ساله شهرستان ساری . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (173) :91-99

سابقه و هدف: مال اکلوژن یکی از مهمترین ناهنجاریهای دندانی فکی است که می‌‌تواند روی ظاهر و فانکشن فرد تاثیر منفی داشته باشد. ایندکس نیاز به درمان ارتودنسی  IOTN: index of orthodontic treatment needs)) به عنوان یکی از ایندکسهای معروف ارتودنسی بر اساس شاخصهای اکلوزالی فرد، مال اکلوژنها را طبقهبندی نموده است. هدف از این مطالعه، ارزیابی میزان نیاز به درمان ارتودنسی در دانش آموزان 12- 14 ساله شهرستان ساری در سال تحصیلی
95- 96 با استفاده از شاخص IOTN می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، از چک لیست IOTN برای 576 دانشآموز از 6 مدرسه مختلف استفاده شد. شاخص IOTN شامل دو جزء میباشد و از آنجاییکه این دو جزء دارای رابطه نزدیکی با هم میباشند، فقط جزء سلامت دندانی مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از جمعآوری اطلاعات، داده ها وارد نرمافزار SPSS21 شدند و آنالیز آماری Chi-square صورت پذیرفت.
یافتهها: از بین 576 دانشآموز، بیشتر افراد (2/29 درصد) از نظر نیاز به درمان در درجه 2 یعنی نیاز کم به درمان قرار گرفتند که در گروه پسران و دختران به ترتیب 3/30 درصد و 28 درصد بود. کمترین تعداد (2/8 درصد) در درجه 5 یعنی نیاز خیلی شدید به درمان ارتودنسی قرار گرفتند. توزیع درجهبندی در دو گروه دختران و پسران به صورت همگون بوده و این دو گروه تفاوت معنیداری با یکدیگر از نظر آماری نداشت (75/0P<). فراوانی نیاز قطعی به درمانهای ارتودنسی بر اساس این مطالعه، 4/25 درصد بود.
استنتاج: در این مطالعه بیشترین افراد در هر دو جنس در درجهی نیاز جزئی به درمانهای ارتودنسی قرار داشتند. ضمن این که توزیع درجهبندی در دو گروه جنسیتی تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی