چکیده: (3132 مشاهده)
سابقه و هدف: اخیرا افزایش مقاومت به آنتیبیوتیکهای کارباپنم در بین باکتری سودوموناس آئروژینوزا موجب نگرانیهایی در بیمارستانها شده است. روش CarbaNP (Cnpt) به منظور شناسایی آنزیمهای کارباپنمازها مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین هدف از این مطالعه استفاده از روش CarbaNP برای شناسایی سریع ایزولههای سودوموناس آئروژینوزای مولد آنزیمهای کارباپنماز میباشد.
مواد و روشها: تعداد 97 نمونه بالینی از بیمارستانهای آموزشی شهر همدان از آبان 1396 تا اردیبهشت 1397 جمعآوری شد.آزمون حساسیت آنتیبیوتیکی ایزوله ها به روش دیسک دیفیوژن و حداقل غلظت مهاری نمونهها نسبت به ایمیپنم، با استفاده از نوار E test انجام شد. جهت شناسایی آنزیمهای کارباپنماز، از روش CDT (combined disc test)، MHT (Modified Hodge Test) و CarbaNP و روش PCR (Polymerase chain raection ) استفاده شد. در نهایت آنالیز آماری تمامی دادهها با استفاده ازنرمافزار SPSS (Version 16) مورد بررسی قرارگرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد، بیشترین و کمترین میزان مقاومت به ترتیب نسبت به آنتی بیوتیک های سفتریاکسون 65 (67 درصد) و پیپراسیلین-تازوباکتام 38 (2/39 درصد) مشاهده شد، از میان 97 ایزوله بالینی سودوموناس آئروژینوزا، 49 (51/50 درصد) ایزوله با تست PCR برای ژنهای کارباپنماز، مثبت شدند که از این میان 48 (95/97 درصد) ایزوله از نظر تست CarbaNP مثبت بودند.از میان 48 (48/49 درصد) ایزولهای که نتایج PCR منفی داشتند، 48 (100 درصد) ایزولهها تست CarbaNP منفی داشتند. بنابراین حساسیت و اختصاصیت این تست در مقایسه با روش PCR به ترتیب100 درصد و 98 درصد بود.
استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد که CarbaNP یک روش سریع،ارزان و دارای حساسیت و اختصاصیت بسیار بالایی جهت شناسایی ایزولههای مولد آنزیمهای کارباپنماز میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
ميکروبيولوژي