دوره 29، شماره 178 - ( آبان 1398 )                   جلد 29 شماره 178 صفحات 133-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mokhtarpour H, Ebrahimi Saravi M, Ghabel S, Yazdani Charati J, Armin M. Relationship between Length and Width of Maxillary Central Teeth and Facial Indices in Patients with Complete Denture. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (178) :127-133
مختارپور هادی، ابراهیمی ساروی محمد، قابل سحرگل، یزدانی چراتی جمشید، آرمین مهران. رابطه طول و عرض دندان های سانترال ماگزیلا با شاخص های قابل اندازه گیری صورت در بیماران دارای دنچر کامل. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (178) :127-133

سابقه و هدف: در انتخاب دندان برای ساخت دنچر اندازه دندان از اهمیت بیشتری برخوردار است. برای تخمین اندازه، گروهی از لندمارک‏های صورت مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته‏اند. لذا این مطالعه به بررسی رابطه طول و عرض دندانهای سانترال ماگزیلا با شاخصهای قابل اندازهگیری صورت در بیماران دارای دنچر کامل میپردازد.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی مقطعی میباشد که 40 نفر با میانگین سنی 55 سال دارای دنچر کامل در سال 1397در دانشکده دندانپزشکی ساری بررسی شدند. عرض دندانهای قدامی ماگزیلا در پروتزها بر اساس گوشه لبها و ارتفاع دندانها بر اساس طول وکس ریم انتخاب شدند. در این مطالعه بررسی شد که اندازه دندانهای چیده شده در دنچر، چقدر به شاخصهای عرض بین گونه ای و ارتفاع صورت نزدیک است.
یافتهها: میانگین عرض بین گونه‌ای در مردان و زنان 118 و 120 میلیمتر بود و عرض دندان سانترال ماگزیلا روی دنچر برای مردان و زنان 155/8 و 895/7 میلیمتر بود. بین عرض بین گونه‌ای و عرض دندان سانترال ماگزیلا روی دنچر در زنان (508/0 P=) و مردان (204/0 P=) تفاوت معنی‌داری دیده نشد. در واقع در این مطالعه بیان شد دندان‌های عریض تر و کوتاه‌تری نسبت به شاخص‌های عرض بین گونه‌ای و طول صورت انتخاب شده بودند.
استنتاج: رابطه بین عرض دندان سانترال ماگزیلا و عرض بین گونهای میتواند از نظر جنسیت متفاوت و وابسته به نژاد و محل جغرافیایی باشد. بنابراین پیشنهاد میگردد این شاخص ها در نژادهای مختلف بررسی شوند.

واژه‌های کلیدی: اندازه دندان، دنچر، شاخص های صورت
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: دندانپزشکی