دوره 29، شماره 175 - ( مرداد 1398 )                   جلد 29 شماره 175 صفحات 36-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jahandideh A, Akbarzadeh A, Vakili Moghadam N, Ziabakhsh Tabari P, Erfani N S. Effect of F. parviflora Extract on Wound Healing in Diabetic Rats . J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (175) :25-36
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-12921-fa.html
جهاندیده علیرضا، اکبرزاده ابوالفضل، وکیلی مقدم ندا، ضیا بخش طبری پرهام، عرفانی نگین السادات. اثر عصاره گیاه شاتره بر ترمیم زخم های دیابتی موش صحرائی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (175) :25-36

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-12921-fa.html


چکیده:   (3262 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به فراوانی برخی گونههای بومی گیاهان داروئی درایران و در نظر گرفتن میزان بروز بالای زخم در بیماران دیابتیک، مطالعه به منظور تولید داروهای گیاهی ضروری میباشد، لذا این مطالعه به ارزیابی متغیرهای بافتی تأثیر عصاره گیاه شاتره بر روی ترمیم زخم در رت های دیابتی پرداخت.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی- تجربی از 48 موش صحرایی نر که با تزریق داروی آلوکسان دیابتی شده بودند استفاده شد. موشها به طور تصادفی به 4 گروه 12 تایی شامل گروه کنترل منفی (سالم و فاقد درمان)، کنترل مثبت (دیابتی و فاقد درمان)، گروه تجربی اول (دیابتی و درمان پماد اوسرین) و تجربی دوم (دیابتی ودرمان پماد 3 درصد شاتره) تقسیم شدند. در پایان روزهای 3، 7، 14و 21، نمونه زخم به آزمایشگاه هیستوپاتولوژی ارسال و اندازه زخم و شاخصهای بافتی دراین گروه ها امتیازدهی شد.
یافتهها: در بررسی گروهها تفاوت آماری معنیداری بین گروه تحت درمان عصاره شاتره، در میزان بهبودی در مقایسه با گروه کنترل و درمان اوسرین وجود داشت (001/0>P) و میزان اسکور در برخی از پارامترهای میکروسکوپی در گروه تحت درمان با شاتره، نسبت به پماد اوسرینی بیشتر بود.
استنتاج: با توجه به یافته های این مطالعه میتوان نتیجه گرفت استفاده از پماد شاتره اثر کاهندگی آماس و تسریع روند التیام زخم را داشته و در تسریع انتقال از مرحله التهابی به هیپرپلازی فیبروبلاست موثرتراست، در نتیجه با توجه به کارایی، قیمت مناسب و در دسترس بودن این گیاه میتوان از آن به عنوان دارویی جهت کمک به تسریع التیام زخم استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: شاتره، زخم دیابتی، موش صحرایی
متن کامل [PDF 862 kb]   (2160 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: درماتوپاتولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb