Lashkarizadeh M R, Pourdavood A, Salehi A R, Amirbeigi A. Comparing the Effect of Ethanol Amine, Povidone-iodine and Talcum Powder on Induction of Pleurodesis in Rats. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (178) :107-114
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13099-fa.html
لشکری زاده محمدرضا، پورداوود امیرحسین، صالحی امیررضا، امیربیگی علیرضا. مقایسه اثر اتانول امین اولئات، پوودین آیداین و پودر تالک
برالقای پلوردز در موش صحرایی
. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (178) :107-114
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13099-fa.html
چکیده: (7229 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به میزان فراوانی و تاثیر قابل توجه افیوژن بدخیم بر نحوه زندگی بیماران مختلف مطالعهی حاضر با هدف تغیین اثر اتانول امین اولئات، پوودین آیداین و پودر تالک درالقای پلوردز در موش صحرایی انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت تجربی و بر روی 36 موش صحرایی نر بالغ در مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال 1397 صورت گرفت. کلیه موشهای صحرایی به صورت تصادفی ساده به 4 گروه اتانول امیناولئات، پوودین آیداین و پودر تالک و گروه سالین به عنوان کنترل تقسیم شدند. سپس مواد اسکلروزان مورد نظر به هر گروه تزریق شد و به روش میکروسکوپی و ماکروسکوپی تاثیر این داروها با هم مقایسه شد. پس از جمعآوری دادهها، نتایج با استفاده از نرمافزار SPSS و استفاده از تستهای آماری فیشر دقیق و چند متغیره تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: شدیدترین میزان فیبروز در نمونههای گروه اتانول آمین(6/85 درصد فیبروز شدید) و گروه پوودین آیداین (5/61 درصد فیبروز متوسط) و تالک (5/38 درصد فیبروز متوسط) در ردههای بعدی ایجاد فیبروز قرار گرفتند که نسبت به گروه کنترل (7/72 درصد فیبروز کم) این تفاوت به صورت معنیداری بیشتر بود (001/0 P<). بررسیها نشان داد که التهاب مزمن در گروه اتانول امین نسبت به گروه کنترل به صورت معناداری با شدت بیشتری رخ داده است (04/0 P=).
استنتاج: این مطالعه نشان داد که استفاده از پوودین آیداین و و اتانول آمین به عنوان مواد جدید در القای پلوردز میتواند موثر باشد و با توجه به ارزان و دردسترس بودن آن جایگزین مناسبی برای سایر مواد مورد استفاده است.