Norouzi N, Kavousi A, Moosazade M, Esalmi E. Investigating Root Canal Number and Morphology of Mandibular Anterior Teeth Using Cone Beam Computed Tomography. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (180) :119-123
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13112-fa.html
نوروزی نگار، کاووسی علی، موسی زاده محمود، اسلامی الناز. بررسی تعداد و مورفولوژی کانال در ریشه دندان های
قدام مندیبل با استفاده از CBCT. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (180) :119-123
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13112-fa.html
چکیده: (3119 مشاهده)
سابقه و هدف: درمان ریشه، در صورتی موفق خواهد بود که بر پایه انجام یک تشخیص صحیح و یک طرح درمان مناسب همراه با استفاده از دانش مورفولوژی و آناتومی دندان و انجام دبریدمان، ضدعفونی و پرکردگی کل سیستم کانال ریشه باشد. بدین منظور این مطالعه با هدف بررسی تعداد و مورفولوژی کانال در ریشه دندان های قدام مندیبل با استفاده از CBCT انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی و مقطعی میباشد که در یک مطب خصوصی در شهر تهران در سال 1397 انجام گرفت. در این مطالعه 902 دندان قدامی بررسی شد و دندانها براساس این معیارها که شامل ریشههای کامل تکامل یافته، عدم وجود ضایعه پری اپیکال و عدم سابقه درمان ریشه انتخاب شدند. تصاویر CBCT از سه بعد ساجیتال (تعداد ریشه، تایپ کانال، انحراف فورامن اپیکال از اپکس رادیوگرافیک)، کرونال (انحراف فورامن اپیکال از اپکس رادیوگرافیک) و آگزیال (تایپ کانال و قطر اپیکال فورامن) مورد ارزیابی قرار گرفتند. ورود دادهها در نرمافزار SPSS ver. 16 انجام گرفت.
یافتهها: میانگین قطر فورامن اپیکال 05/0+21/0 میلیمتر و میانگین انحراف فورامن اپیکال از اپکس رادیوگرافیک 48/0+66/0 میلیمتر بود. مورفولوژیهای کلاس I و III بیشترین کلاس مشاهده شده در دندانهای قدامی بودند و سایر کلاسها حدود 5 درصد نمونهها را به خود اختصاص دادند.
استنتاج: نتایج حاصل از این مطالعه بیان میدارد که ارتباطی بین جنسیت و تعداد ریشه وجود ندارد و در مردان تعداد کانال ها بیش تر از زنان می باشد.
نوع مطالعه:
گزارش کوتاه |
موضوع مقاله:
دندانپزشکی