Haddadi A, Azizi H, Haghani far S, Hoshyari N. Morphology and Prevalence of C-shaped Canal in Mandibular Second Molars in a Population in North of Iran
. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (178) :141-147
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13298-fa.html
چکیده: (7053 مشاهده)
سابقه و هدف: به منظور داشتن پاکسازی کامل و مناسب کانال ریشه و دستیابی به درمان ریشه موفق، نیاز به آشنایی با مورفولوژی و آناتومی کانال ریشه است. بدین منظور ما در این مطالعه به بررسی شیوع و مورفولوژی کانال C شکل در مولر دوم مندیبل پرداختیم.
مواد و روشها: این مطالعه بصورت توصیفی مقطعی در سال 1397 انجام شد. از آرشیو توموگرافی کامپیوتری پرتو مخروطی یا همان (CBCT)Cone beam computed tomography مربوط به 260 بیمارکه به مقاصد تشخیصی درمانی به یک مرکز رادیولوژی در شهر ساری مراجعه کرده بودند استفاده شد. تصاویر کانال ریشه مولر دوم مندیبل بصورت مقاطع عرضی و با فواصل 1 میلیمتر بررسی شدند، که در این مطالعه شیوع کانال C شکل و جنسیت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. دندانهای دارای کانال C شکل طبق کلاسبندی fan و همکاران طبقهبندی شدند و برای تحلیل نیز از آزمون مربع کامل و آزمون نسبت استفاده شد.
یافتهها: از بین 260 مولر دوم مندیبل، 30 نمونه (5/11 درصد) دارای کانال C شکل بودند. که در بین دندانهای دارای کانال C شکل، کانال تایپ lC بیشترین شیوع را داشت. در این مطالعه جنسیت، تاثیر بسزایی درشیوع کانال C شکل داشت به طوری که زنان، شیوع به مراتب بالاتری را نشان دادند.
استنتاج: با توجه به اینکه فراوانی کانال C شکل در مولر دوم مندیبل در جمعیت شمال ایران نسبتا بالاست، بهتر است به اهمیت آشنایی دندانپزشکان با ویژگیهای این آناتومی و ارجاع این موارد به متخصص درمان ریشه توجه کرد.
نوع مطالعه:
گزارش کوتاه |
موضوع مقاله:
دندانپزشکی