دوره 29، شماره 177 - ( مهر 1398 )                   جلد 29 شماره 177 صفحات 41-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahmoudi S, Mamishi S, Hasanvand F, Seif M, Pourakbari B. Phenotypic and Genotypic Evaluation of Methicillin-resistant Staphylococcus aureus Strains Isolated from Children in Tehran Children's Medical Center, 2016. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (177) :30-41
محمودی شیما، ممیشی ستاره، حسنوند فاطمه، سیف منا، پوراکبری بابک. بررسی فنوتیپی و ژنوتیپی سویه ‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین جدا شده از کودکان مراجعه کننده به بیمارستان مرکز طبی کودکان در سال 1395. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (177) :30-41

سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی مقاومت آنتیبیوتیکی سویههای استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین بیمارستانی (HA-MRSA) و اکتسابی از جامعه (CA-MRSA ) و بررسی فراوانی تیپهای مختلف spa typing، SCCmec I,II,III,IV,V و زیر تیپهای عمده تیپ IV در میان سویههای  MRSAجدا شده از نمونههای بالینی کودکان مراجعه کننده به بیمارستان مرکز طبی کودکان انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تست حساسیت آنتی‌بیوتیکی با استفاده از روش کربی- بائر و مطابق با دستورالعملهای CLSI انجام شد. حضور ژنهای spa، PVL، mecA و همینطور تیپهای مختلف SCCmec I,II,III,IV,V و زیر تیپهای عمده SCCmec IV با استفاده روش Muliplex PCR بررسی شد.
یافتهها: از میان 133 جدایه بالینی استافیلوکوکوس اورئوس، 70 (6/52 درصد) سویه حساس به متی‌سیلین (MSSA ) و 63 (4/47 درصد) سویه مقاوم به متی‌سیلین (MRSA) گزارش شد. توزیع فراوانی ژنهای mecA و PVL در میان سویههای MRSA به ترتیب 100 و 1/3 درصد گزارش گردید که در مطالعه‌ی حاضر 5 تیپ SCCmec (I-V) یافت شد که نشاندهنده تنوع تیپی وسیع در بیمارستان است. به علاوه فراوانی بالای تیپ  SCCmec III(1/30 درصد) و III+Iva (8/23 درصد ) مشاهده شد. از 63 سویه MRSA، 46 سویه از نظر لوکوس پروتئینی A قابل تیپبندی بودند که در 11 تیپ دسته بندی شدند. شایعترین تیپ یافت شده spa t037 بود که در 9/53 درصد (34=n ) از سویهها یافت شد.
استنتاج: فراوانی بالای SCCmec III+Iva و ظهور سویههای CA-MRSA در میان بیمارستان می‌تواند یک هشدار جدی به پزشکان و بخشهای کنترل عفونت باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي