چکیده: (13754 مشاهده)
سابقه و هدف: تجارب زنان در دوره یائسگی با هنجارهای فرهنگی، عوامل اجتماعی و آگاهی آنان مرتبط است. تصور زنان از یائسگی بر مراقبت از خود در طی این دوران اثرگذار است. تامین سلامت عاطفی و ذهنی از مراقبتهای اصلی هستند، اما اغلب از آن غفلت میشود. بنابر این بررسی سبک زندگی، تجارب و کیفیت زندگی در یائسگی میتواند برای ارائه مراقبت بهتر از زنان سودمند باشد. هدف مطالعه تبیین چالشهای روانی- عاطفی زنان یائسه بود.
مواد و روشها: مطالعه حاضر بخشی از یک تحقیق کیفی بزرگ به روش تئوری بنیادین بود. شرکتکنندگان زنان یائسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهید بهشتی، مطهری و امین اصفهان بودند. نمونهگیری مبتنی بر هدف تا زمان اشباع اطلاعات و انتخاب 15 شرکت کننده انجام شد. اطلاعات با مصاحبه عمیق نیمه سازمان یافته و تجزیه و تحلیل به روش استرابرت انجام شد.
یافتهها: متغیر اصلی پدیدار شده در طی مطالعه "احساس پیری" بود. چالشهای عاطفی روانی اصلیترین تغییرات اولیه بودند. زیر مضمونها شامل مشکلات روانی پس از یائسگی، تغییر تصویر ذهنی از ظاهر خود، واکنشهای منفی نسبت به یائسگی، احساس پیری و عدم آمادگی برای یائسگی بود.
استنتاج: نتایج نشان داد که زنان یائسه، تغییرات عاطفی- روانی متعددی را تجربه میکنند و در بسیاری از موارد، وابسته به احساس پیری میباشند. این تغییرات نیازمند بررسی و برنامهریزی در نظام سلامت زنان میباشد. به نظر میرسد استفاده گسترده تر از خدمات مشاوره مامایی و روانشناسی، می تواند برای هماهنگی با تغییرات یائسگی سودمند باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |