Omrani S, Mirzaeian B, Aghabagheri H, Hassanzadeh R, Abedini M. Effectuality of Cognitive-Behavioral Therapy on the Life Expectancy of Patients with Multiple Sclerosis. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (93) :58-65
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1372-fa.html
عمرانی سمیرا، میرزائیان بهرام، آقاباقری حامد، حسن زاده رمضان، عابدینی محمود. بررسی اثر بخشی درمان شناختی ـ رفتاری به شیوه گروهی بر امید به زندگی بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (93) :58-65
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1372-fa.html
چکیده: (14118 مشاهده)
سابقه و هدف: مالتیپل اسکلروزیس (M.S) جزء گروهی از بیماریهای سیستم عصبی است که با تخریب غلاف میلین راههای عصبی همراه است. عوارض این بیماری به دلیل ماهیت ناتوان کننده آن تمام جنبههای زندگی فرد مبتلا را در بر میگیرد و در نتیجه امید به زندگی بیمار را کاهش میدهد. کاهش امید به زندگی درتشدید بیماریهای مزمن از جمله مالتیپل اسکلروزیس نقش چشمگیری دارد. این پژوهش با هدف بررسی اثر بخشی درمان گروهی شناختی- رفتاری (Cognitive behavioral therapy: CBT) بر امید به زندگی این بیماران انجام شده است.
مواد و روشها: این پژوهش از نوع مداخله ای همراه با گروه آزمایش و گواه بود. آزمودنیها در مرحله پیش آزمون، پس آزمون و یک پیگیری یک ماهه مورد ارزیابی قرار گرفتند. تعداد 30 بیمار مبتلا به M.S مراجعهکننده به بیمارستان بوعلی سینای شهر ساری انتخاب و به شیوه تصادفی به گروههای آزمایش و گواه تقسیم شدند (هر گروه 15 نفر). آزمودنیهای گروه آزمایش یک دوره 12 جلسهای گروه درمانی شناختی- رفتاری را در طول 3 ماه دریافت کردند و گروه گواه در این مدت در لیست انتظار درمان قرار گرفتند. ابزار جمعآوری دادهها، آزمون امید به زندگی حلاجیان (1389) بود.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد که میانگین نمرات امید به زندگی گروه آزمایش نسبت به گروه گواه در مرحله پس آزمون و پیگیری به صورت معنیداری افزایش یافته است (0001/0p<).
استنتاج: با توجه به اثر بخشی گروه درمانی شناختی- رفتاری بر افزایش امید به زندگی بیماران مبتلا به M.S به نظر میرسد که گنجاندن دوره گروه درمانی شناختی- رفتاری در فرایند درمان بیماران مبتلا به M.S میتواند به سلامت روان این بیماران به ویژه افزایش امید به زندگی آنها منجر شود.