دوره 29، شماره 180 - ( دی 1398 )                   جلد 29 شماره 180 صفحات 164-152 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghighian Roudsari A, Ajami M, Davoodi H, Mohammadi-Nasrabadi F. A Review of Evidence-Informed Policy Making in Sustainable Healthy Food and Nutrition Systems. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (180) :152-164
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13742-fa.html
حقیقیان رودسری آرزو، عجمی مرجان، داوودی حسین، محمدی نصرآبادی فاطمه. مروری بر سیاست گذاری مبتنی بر شواهد در راستای پایداری نظام غذا و تغذیه سالم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (180) :152-164

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13742-fa.html


چکیده:   (3361 مشاهده)
سابقه و هدف: نظام غذایی شرایطی را فراهم میکند که مصرفکننده برای انتخاب مواد غذایی، تهیه غذا و مصرف آن تصمیم میگیرد. این مقاله مروری، مراحل شناسایی گزینههای سیاستی برای نیل به هدف تغذیه سالم در یک نظام غذایی را مرور میکند که میتوان برای تغییر سیاستی از آنها بهره برد.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری سیستماتیک پس از تبیین سؤال تحقیق و تعیین واژههای کلیدی،‌ جستجو در پایگاههای اطلاعاتی مانند Google Scholar ‌و ISI web of Knowledge، PubMed، SCOPUS، ScienceDirect،Springer ، ProQuest، Ovid، Magiran، Irandoc، Iranmedex با استفاده از کلیدواژههای (Food and Nutrition Policy)، (Evidence)،‌ (Food system)، (Sustainability)، (Healthy food) و (Sustainable food and nutrition system) و معادل فارسی آنان از سال  2018-2000 صورت گرفت. معیارهای ورود شامل مطالعاتی بودندکه راهکارهایی را مناسب با هدف مطالعه به دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه می دادند.
یافتهها: برای نیل به هدف سیاست گذاری آگاه بر شواهد در راستای پایداری نظام غذا و تغذیه، چهار مرحله مورد توجه قرار میگیرد که شامل انجام تحلیل وضعیت، به تصویر کشیدن چشم انداز سیاستی، تحلیل چارچوب سیاستی و تغییر سیاست است.
استنتاج: نظام غذا، بستری است که انتخابهای غذایی افراد را شکل میدهد. از این رو، سوق دادن نظام غذایی به برقراری تغذیه سالم و در حد توان اقتصادی افراد از مهمترین عوامل اثرگذار بر انتخاب غذای سالم است. در ضمن ضروری است که فرآیند تغییر رفتار انتخاب غذا در جامعه ایرانی نیز با توجه به الگوهای فرهنگی و اجتماعی جامعه ما انجام شود.

 
متن کامل [PDF 440 kb]   (2409 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذيه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb