دوره 22، شماره 93 - ( مهر 1391 )                   جلد 22 شماره 93 صفحات 18-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmati M B, Safdarian F, Hamedi2 Y, Khadem A A, Rezai M S. Efficacy and Safety of Echinacea Root Extracts in the Treatment of Pediatric Common Cold: A Randomized Clinical Trial. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (93) :12-18
رحمتی محمد باقر، صفدریان فاطمه، حامدی یعقوب، خادم علی اکبر، رضائی محمد صادق. اثر بخشی و عوارض شیره ریشه اکیناسه در درمان سرماخوردگی کودکان: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (93) :12-18

سابقه و هدف: سرماخوردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ویروسی در کودکان است که سالیانه هزینه‌های زیادی را در بر دارد. اکیناسه به طور شایع‌تر برای پیشگیری و درمان عفونت‌های غیر اختصاصی سیستم تنفسی فوقانی به کار می‌رود. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر سرخارگل (اکیناسه) در درمان عفونت تنفسی فوقانی حاد (سرماخوردگی) درکودکان 5 تا 11 ساله در بندرعباس است. مواد و روش‌ها: این کارآزمایی بالینی بر روی 100 بیمار 5 تا 11 ساله مبتلا به عفونت حاد سیستم تنفسی فوقانی مراجعه‌کننده به بیمارستان کودکان بندرعباس از مهر ماه 88 لغایت اسفند 88 صورت گرفت. بیماران مورد مطالعه به طور تصادفی در 2 گروه 50 نفری تقسیم شدند. برای گروه اول شربت ایموژن (شربت حاوی عصاره ریشه گیاه اکیناسه پورپورا، 200 میلی‌گرم در هر میلی‌لیتر) به میزان 5 میلی‌لیتر و دو بار در روز به‌مدت 10 روز تجویز شد. گروه عدم مداخله (به‌جز سالین و ضد تب) هیچ دارویی دریافت نکرد. بیماران مورد مطالعه به مدت 10 روز پیگیری و علایم روزانه بیماران توسط والدین و یا با مراجعه به درمانگاه عفونی کودکان دریافت و ثبت شد. جهت طبقه‌بندی و آنالیز داده‌ها از روش‌های آمار توصیفی و آزمون آماری t استفاده شد (05/0p<). یافته‌ها: در این کارآزمایی بالینی 100 بیمار مبتلا به سرماخوردگی بررسی شدند. میانگین سنی کودکان مورد مطالعه 78/1 ± 56/7 سال بود. طول مدت تب، سرفه، آبریزش بینی و گرفتگی بینی در دو گروه مورد مطالعه از نظر آماری اختلاف معنی‌داری نداشت. در هیچ یک از افراد شرکت‌کننده در مطالعه عارضه دارویی خاصی مشاهده نشد و همه بیماران اکیناسه را به خوبی تحمل کردند. استنتاج: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد اکیناسه بر روی کاهش طول مدت علایم سرماخوردگی تأثیر قابل توجهی ندارد. مطالعات کارآزمایی با طراحی دقیق جهت بررسی اثر اکیناسه بر روی درمان و پیشگیری از سرماخوردگی پیشنهاد می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: کودکان