دوره 29، شماره 182 - ( اسفند 1398 )                   جلد 29 شماره 182 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ranjbar T, Hashemi Z, Sadeghian F, Goli H R, Ahanjan M, Ebrahimzadeh M A. Green Synthesis of Silver Nanoparticles with Allium paradoxum Extract and Evaluation of their Antibacterial Activities. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 29 (182) :1-11
رنجبر ترمه، هاشمی زهرا، صادقیان فرشته، گلی حمید رضا، آهنجان محمد، ابراهیم زاده محمد علی. سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره گیاه آلیوم پارادوکسوم و بررسی فعالیت ضد میکروبی آن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (182) :1-11

سابقه و هدف: بروز مقاومت میکروبی در حال افزایش است، از این رو عرضه داروهای جدید ضروری به‌نظر میرسد. نانوذرات نقره فعالیت ضد میکروبی خوبی از خود نشان میدهند. سنتز این نانو ذرات با استفاده از عصاره‌های گیاهی میتواند راهی در درمان بیماریهای عفونی باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه، سنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره گیاه الزی(بومی مناطق شمال ایران) با نام علمی آلیوم پارادوکسوم انجام شد. دمای مطلوب، غلظت و pH مناسب در تولید آن به دست آمد. تشکیل و مورفولوژی ذرات با طیف ماورای بنفش، EDS، XRD و SEM مطالعه شد. همچنین اثرات ضدمیکروبی آن ها بهصورت حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) وکشندگی (MBC) در مقابل چندین باکتری گرم مثبت و منفی مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از بهینهسازی شرایط واکنش نشان داد که بهترین دما، 85 درجه سانتیگراد، بهترین pH 12، بهترین غلظت 5 میلیمولار نیترات نقره و در مدت زمان 30 دقیقه است. نانو ذرات حداقل تا دو ماه پایدار بودند و اندازه تقریبی آنها 30 تا 40 نانومتر بود. همچنین نانوذرات اثرات ضد میکروبی قوی بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا نشان داد. این ذرات بر استافیلوکوک اورئوس و اشرشیاکلی نیز اثرات ضدباکتریایی خوبی نشان دادند.
استنتاج: این مطالعه نشان داد که الزی گیاه مناسبی به عنوان عامل احیاکننده و پوششدهنده در تهیه نانو ذرات نقره است. نانوذرات حاصل، اثرات ضد باکتریایی خوبی نیز از خود نشان دادند. از اینرو، آنها میتوانند از پتانسیل بالایی برای استفاده در زمینههای بیولوژیکی برخوردار باشند.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: شیمی دارویی