دوره 30، شماره 185 - ( خرداد 1399 )                   جلد 30 شماره 185 صفحات 183-173 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fakhar M, Azadbakht M, Davoodi A, Eslami S, Ziaei Hezarjaribi H, Keighobadi M. A Mini-Review on Iron Chelating Agents as a Promising Therapeutic Target in Treatment of Leishmaniasis. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (185) :173-183
فخار مهدی، آزادبخت محمد، داوودی علی، اسلامی شهرام، ضیایی هزارجریبی هاجر، کیقبادی مسعود. مروری کوتاه بر عوامل شلات کننده آهن به عنوان هدف دارویی امیدوارکننده در درمان لیشمانیوز. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (185) :173-183

با توجه به شیوع بالای عفونت‌های ناشی از انگل لیشمانیا و مقاومت داروئی روزافزون و به تبع آن کاهش کیفیت درمان با داروهای موجود، ایجاد راهکارهای درمانی جدید ضرورت پیدا کرده است. در روند درمان عفونت‌های لیشمانیایی، استراتژی مهم، حذف و ایجاد مرگ برنامهریزی شده در فرم‌های متعدد انگل از بدن بوده که تا کنون داروهای متعددی با مکانیسم‌های اختصاصی شامل مهار آنزیم کلیدی 14-آلفا-دمتیلاز، مهار پلی مریزاسیون میکروتوبول‌های موثر در تقسیم سلولی، ایجاد رادیکال‌های آزاد مخرب انگل، مهار روند هیدرولیز قندها و اسیدهای چرب و کاهش دسترسی انگل به ذخایر انرژی مانند ATP معرفی شده‌اند. ترکیبات متعددی برای متابولیسم و بقای انگل نیاز بوده که آهن از مهم‌ترین آن‌ها می‌باشد. در این مقاله مروری، ترکیبات شلات کننده آهن به عنوان راهکار درمانی جدید معرفی می‌شود.
واژه‌های کلیدی: لیشمانیا، شلاتور آهن
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: انگل شناسي