دوره 30، شماره 190 - ( آبان 1399 )                   جلد 30 شماره 190 صفحات 151-146 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehyadegari M, Safizadeh H. Frequency of Chronic Physical Conditions in Older Population Attending Kerman Social Security Health Care Centers. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (190) :146-151
ده یادگاری مریم، صافی زاده حسین. فراوانی بیماری های مزمن شایع جسمی در سالمندان مراجعه کننده به درمانگاه های شهری تامین اجتماعی شهر کرمان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (190) :146-151

سابقه و هدف: امروزه جمعیت سالمندان در کشورهای مختلف رو به افزایش بوده و بخش عمدهای از آنها از بیماریهای مزمن رنج میبرند. بسیاری از سالمندان به بیماریهای مزمن متعدد همزمان مبتلا هستندکه نیازمند توجه ویژه میباشند. این مطالعه با هدف، شناخت وضعیت بیماریهای مزمن در افراد سالمند انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، دادههای ثبت شده 610 فرد سالمند مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی سازمان تأمین اجتماعی شهر کرمان مورد بررسی قرار گرفت. دادههای استخراج شده در فرم مربوطه وارد شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: میانگین سنی شرکتکنندگان (58/7± 98/66) سال بوده است. فراوانترین بیماریهای مزمن در بین افراد مورد بررسی به ترتیب پرفشاری خون، دیابت، اختلالات لیپید و بیماریهای قلبی عروقی بود. 208 نفر (2/34 درصد) از سالمندان تنها به یک بیماری مزمن و 8/65 درصد به دو بیماری مزمن و بیشتر مبتلا بودند.
استنتاج: بیماریهای مزمن در سالمندان شایع بوده و ابتلای همزمان به چند بیماری نیز از فراوانی بالایی برخوردار است و نیازمند توجه ویژه میباشند.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: طب سالمندان