دوره 30، شماره 186 - ( تیر 1399 )                   جلد 30 شماره 186 صفحات 122-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaffari F, Fotokian Z, Jannat alipoor Z. Concept Analysis of Health-related Hardiness in Older People with Multiple Diseases Using a Hybrid Model. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (186) :107-122
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-14582-fa.html
غفاری فاطمه، فتوکیان زهرا، جنت علیپور زهرا. تحلیل مفهوم سرسختی مرتبط با سلامت در سالمندان مبتلا به بیماری های مزمن متعدد: یک مدل هیبرید. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (186) :107-122

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-14582-fa.html


چکیده:   (1565 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماران دارای روحیه سرسختی، دیسترسهای روانشناختی ناشی از مشکلات همراه با چند بیماری را بهتر مدیریت میکنند. مطالعه حاضربا هدف شفافسازی مفهوم سرسختی مرتبط با سلامت در سالمندان مبتلا به بیماریهای مزمن متعدد انجام شد.
مواد و روشها: برای تحلیل مفهوم، از روش هیبرید استفاده شد. این مدل شامل سه مرحله نظری، کار در عرصه و تحلیل نهایی میباشد. پس از مرور بر متون، 9 سالمند مبتلا به بیماریهای مزمن متعدد با روش نمونهگیری هدفمند از بیمارستانهای امام سجاد (ع) رامسر و شهید رجائی تنکابن انتخاب و مصاحبه شدند. مطالعه در فواصل پاییز تا زمستان 1398 (2020-2019) انجام شد. درمرحله سوم،  اطلاعات حاصل از مرحله نظری و عرصه، ترکیب و مفهوم سرسختی مرتبط با سلامت شفاف شد.
یافتهها: سرسختی مرتبط با سلامت در سالمند مبتلا به بیماری های متعدد یعنی: سالمند با ویژگیهای شخصیتی مانند روحیه سرسختی، صبر و تحمل و داشتن تواناییهای شناختی، به مقابله هدفمند با استرسورهای مرتبط با سلامت پرداخته و با مدیریت همزمان چند بیماری، به برایندهای مورد انتظار (کنترل موفقیت آمیز بیماری، کاهش بار بیماری و سازگاری) دست یابد. در حالیکه حمایت خانواده و جامعه، جهت دستیابی به هدف کمک کننده هستند، فشارهای جسمی و روانی مانع از رسیدن به اهداف جهت همزیستی با بیماریها میشود.
استنتاج: مدل سرسختی مرتبط با سلامت میتواند پس از تست در مطالعات آتی، جهت اجرای پروتکلهای ارتقای سرسختی مرتبط به سلامت در سالمندان مبتلا به بیماریهای متعدد در بالین و ساخت ابزارها مورد استفاده قرار گیرد.
 
 
متن کامل [PDF 569 kb]   (732 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: آموزش پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb