دوره 30، شماره 186 - ( تیر 1399 )                   جلد 30 شماره 186 صفحات 89-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bolbolian M, Ghorbani F, Ghandi M, Ghashami M, Ranjbar Omidi B, Mirzadeh M. A Comparative Investigation of the Microleakage of Biodentine and Mineral Trioxide Aggregate as Coronal Barrier in Nonvital Bleaching. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (186) :80-89
بلبلیان مرجان، قربانی فرناز، قندی مصطفی، قشمی مریم، رنجبرامیدی بهاران، میرزاده منیرالسادات. مقایسه ریزنشت بیودنتین و mineral trioxide aggregate به عنوان سد داخل کانال در سفید کردن دندان های غیر زنده. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (186) :80-89

سابقه و هدف: به منظور اصلاح تغییر رنگ دندانهای درمان ریشه شده، درمان سفیدکردن داخلی توصیه میشود. هدف از این مطالعه مقایسه ریزنشت بیودنتین و  mineral trioxide aggregate(MTA)به عنوان سد داخل کانال در سفید کردن داخلی دندانهای غیر زنده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، 36 دندان پره مولر مندیبل کشیده شده انتخاب و بهطور تصادفی به 2 گروه آزمایشی (16n=) و 2 گروه کنترل (2n=) تقسیم شدند. در گروههای شاهد 2 ماده OrthoMTA و بیودنتین به طول mm2 به عنوان سد داخل کانال قرار داده شد. گروههای کنترل همانند گروههای آزمایش آمادهسازی شدند با این تفاوت که در گروه کنترل مثبت ماده مسدودکننده اوریفیس به کار نرفت و درگروه کنترل منفی تمام سطح ریشه با لاک پوشیده شد و ماده مسدودکننده اوریفیس به کار نرفت. سپس مخلوطی از سدیم پربورات و هیدروژن پروکساید 30 درصد در اتاقک پالپی دندانها قرار داده شد و هر 3 روز یک بار تعویض شد. ریزنشت با روش انتشار PH توسط PH سنج دیجیتالی اندازهگیری شد. مقادیر PH قبل از قراردهی ترکیب بلیچینگ و در روزهای اول، سوم، ششم و نهم بعد از شروع مطالعه اندازهگیری شد. دادهها توسط نرمافزار SPSS 24 آنالیز شد.
یافتهها: گروه کنترل منفی مقادیر pH برابر با سالین فیزیولوژیک داشت و گ«روه کنت«رل مثبت بهطور معنـیداری PH بالاتری از سایرگروهها داشت(05/0P<). بین مقادیر PH دوگروه آزمایشی در بیسلاین و روزهای اول و ششم تفاوت معنیداری مشاهده نشد درحالی که در روزهای سوم و نهم مقادیر PH بیودنتین بهطور معنیداری بالاتر از OrthoMTA بود (05/0< P).
استنتاج: MTA می‌تواند به عنوان یک سد اوریفیس موثر طی درمان سفید کردن داخلی به خصوص در مواردی که احتمال تحلیل سرویکال ریشه وجود دارد به کار رود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی