Saeedi M, Babanezhad E, Babanezhad E, Pazoki H, Abaskhani Davanlo S, Khaleghi F. Contamination Rate of Eggs with Mycotoxins in Mazandaran Province, Iran 2019. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (186) :67-58
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-14698-fa.html
سعیدی مجید، شیران محمدرضا، بابانژاد اسماعیل، پازوکی هانیه، عباسخانی دوانلو سحر، خالقی فاطمه. بررسی میزان آلودگی تخم مرغ های موجود در استان مازندران
به مایکوتوکسین ها در سال 1398. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (186) :67-58
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-14698-fa.html
چکیده: (2088 مشاهده)
سابقه و هدف: آلودگی به مایکوتوکسینها در مواد غذایی یک تهدید عمده برای سلامتی انسان و حیوانات است که باعث خسارات اقتصادی قابل توجهی میشود. از آنجا که این آلودگی در بدن طیور و حیوانات یافت میشود، میتواند خطراتی را به سلامتی انسان وارد نماید. با وجود تولید و مصرف انبوه تخممرغ، این محصول از نظر وجود مایکوتوکسینها آنچنان که باید مورد بررسی قرار نگرفته است. طبق مطالعات پیشین، امکان آلودگیهای قارچی و در نتیجه تولید مایکوتوکسینها درغذای طیور بسیار بالاست. مطالعه حاضر امیدوار است بتواند با توسعه تکنیکهای موجود، یک مطالعه کنترل کیفی در مورد وضعیت ایمنی این محصول در بازار مازندران نشان دهد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی،تعداد 45 نمونه تخممرغ از سه شهر در استان مازندران در تابستان سال 1398 طی دو مرحله جمعآوری و آفلاتوکسین و اکراتوکسین موجود در آنها با استفاده از حلالهای مناسب استخراج شد. سپس در روش الایزا نمونههای استخراج شده بهطور مستقیم و برای اندازهگیری به روش HPLC ابتدا با ستون ایمیونوافینیتی خالصسازی انجام گرفت و سپس مورد آنالیز قرار گرفتند.
یافتهها: از میان نمونههای بررسی شده، در 36 مورد، آفلاتوکسین G2 با مقدار حداقل 010/0 تا حداکثر
µg/Kg 726/4 شناسایی شد که این مقادیر، از حد مجاز در نظر گرفته شده برای مواد غذایی کمتر میباشند. در هیچکدام از نمونهها، اکراتوکسین مشاهده نشد.
استنتاج: بر اساس یافتههای مطالعه حاضر، میزان آفلاتوکسین موجود در تخممرغ ناچیز بوده و به نظر میرسد بتوان تخممرغ را به عنوان یک غذای ایمن از دیدگاه آلودگی به آفلاتوکسین، در نظر گرفت.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
صنایع غذایی