دوره 30، شماره 188 - ( شهریور 1399 )                   جلد 30 شماره 188 صفحات 115-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alimohammadi M, Dadgar S, Mardanshahi Z, Moosazadeh M, Aryana M, Sobouti F. Comparing Pharyngeal Airway Dimensions in Cephalograms of Patients with Different Skeletal Patterns. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (188) :107-115
علیمحمدی مونا، دادگر سپیده، مردان‌شاهی زهرا، موسی زاده محمود، آریانا مهدی، ثبوتی فرهاد. مقایسه ابعاد فضاهای حلق در سفالوگرام‌های بیماران با الگوهای متفاوت اسکلتال. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (188) :107-115

سابقه و هدف: از اجزای مهم تشخیص و طرح درمان در ارتودنسی، بررسی عملکرد تنفسی بیمار است. عملکرد تنفسی تحت تاثیر ابعاد فضاهای هوایی می‌باشد. در مطالعه‌ حاضر، این ابعاد در بین بیماران با الگوهای متفاوت اسکلتال مقایسه شد.
مواد و روشها: این مطالعه‌ی مقطعی توصیفی- تحلیلی با بررسی سفالوگرام بیماران مراجعه‌کننده به کلینیک ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی ساری در سال 95-96 انجام شد. تعداد 144 سفالوگرام پس از ترسیم، بر اساس زاویه‌ ANB برای سه گروه 48 تایی اکلوژن کلاس 1، 2 و 3 در نظر گرفته شدند. ابعاد عمقی فضاهای نازوفارنژیال، اروفارنژیال و هایپوفارنژیال اندازه‌گیری و مقایسه شدند. داده‌ها با نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 24 آنالیز شدند.
یافتهها: بیشترین میانگین ابعاد فضاهای نازوفارنژیال، اروفارنژیال و هایپوفارنژیال به ترتیب مربوط به کلاس 1 (25/21 میلی‌متر)، 3 (49/10 میلی‌متر) و سه (89/15 میلی‌متر) بود. تفاوت معنی‌داری از نظر ابعاد فضای نازوفارنژیال بین کلاس 1 و 2 مشاهده نشد (108/0= P). در مقایسه‌های بین کلاس 1 و 3 و همچنین کلاس 2 و 3، این گروه‌ها در میانگین ابعاد هر سه فضای اشاره شده، تفاوت معنی‌داری داشتند (05/0< P).
استنتاج: اندازه راه هوایی بین انواع کلاس‌های مال‌اکلوژن ساجیتال متفاوت به نظر می‌رسد. ابعاد نواحی اروفارنکس و هایپوفارنکس با افزایش زاویه ANB، کاهش می‌یابد؛ ولی در ناحیه‌ نازوفارنکس، اندازه‌ راه هوایی با تغییر زاویه‌ ANB تناسب نداشته و در افراد با اکلوژن کلاس یک بیشتر است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی