دوره 30، شماره 187 - ( مرداد 1399 )                   جلد 30 شماره 187 صفحات 57-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseinzadeh S, Ranjbaran H, abediankenari S. The effect of mesenchymal stem cell ‑conditioned medium on the proliferation of cancer cell lines, A549 and JEG3. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (187) :49-57
حسین زاده شهناز، رنجبران حسین، عابدیان کناری سعید. بررسی اثر سوپر ناتانت سلول های بنیادی مزانشیمال بر روی رده های سرطانی A549 و JEG3. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (187) :49-57

سابقه و هدف: سرطان یکی از بیماری‌های مهم تهدیدکننده سلامت جهانی است. برخی از مطالعات، اثرات ضد سرطانی سلول‌های بنیادی مزانشیمال را نشان داده اند که این اثرات مربوط به سلول‌های بنیادی یا واسطه‌های مترشحه از آن‌ها می‌باشد. لذا هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر سوپر ناتانت سلول‌های بنیادی مزانشیمال بر روی رده‌های سرطانی A549 و JEG3 بوده است.
مواد و روشها: در یک مطالعه تجربی، سلول‌های A549 و JEG3 در محیط کشت DMEMF12 حاوی 10 درصد FBS کشت داده شدند. سپس با درصدهای مختلف سوپر ناتانت سلول‌های بنیادی مزانشیمال (100، 50، 40، 20، 10، 2) به مدت ۴۸ ساعت تیمار شدند. در نهایت با استفاده از تست MTT فعالیت متابولیک سلولی در مقایسه با کنترل مورد سنجش قرار گرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از MTT، اثر مهاری درصدهای مختلف سوپر ناتانت سلولی بر روی سلول های A549 را نشان داد. تفاوت معناداری بین سلول‌های تیمار شده با کنترل مشاهده شد (05/0< P).
استنتاج: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داده است که سوپر ناتانت سلول‌های بنیادی مزانشیمال اثرات متفاوتی بر روی رده‌های مختلف سلول‌های سرطانی دارد. با توجه به اثر مهاری مشاهده شده در این تحقیق بر روی رده سلولی A549، پیشنهاد می‌شود که سلول‌های بنیادی مزانشیمال و فاکتورهای پاراکرین مترشحه از آن‌ها به عنوان یکی از اهداف درمانی در این نوع سرطان‌ها مد نظر قرار گیرند.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ايمونولوژي