دوره 30، شماره 188 - ( شهریور 1399 )                   جلد 30 شماره 188 صفحات 150-144 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholami-Borujeni F, Mousavi S, Niknejad H. Microbial Quality Investigation of Swimming Beaches in Mahmoudabad, Iran 2019. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (188) :144-150
غلامی بروجنی فتح اله، موسوی سیده فاطمه، نیک نژاد هادی. بررسی کیفیت میکروبی آب سواحل شنای شهرستان محمودآباد در سال 1398. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (188) :144-150

سابقه و هدف: آلودگی سواحل شنای استانهای شمالی باعث ایجاد مشکلات بهداشتی در سالهای اخیر شده است. شهرستان محمودآباد به دلیل داشتن طولانیترین خط ساحلی کشور در معرض این خطرات است. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت میکروبی آب سواحل شنای شهرستان محمودآباد در سال 1398 انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، نمونه های آب سواحل شنای شهرستان محمودآباد از 15نقطه‌ی مختلف در سال 1398 (ماهیانه) جمع‌آوری گردید و مطابق شرایط استاندارد، آزمایشات میکروبی برای گروه کلیفرم و انتروکوک‌های روده‌ای انجام شد. آنالیز توصیفی داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS انجام گرفت.
یافتهها: میانگین تعداد کلیفرم کل در تمامی ایستگاه‌های نمونه‌برداری در فصول تابستان، پاییز و زمستان بیش از MPN/100ml (Most Probable Number/100ml) 1000 در هر 100 میلی‌لیتر بوده است. میانگین انتروکوک‌های روده‌ای در اکثر ایستگاه‌ها در تمام فصول بالاترین سطح را داشته است. سایر ایستگاه‌ها از نظر کیفیت میکروبی گروه کلیفرم مدفوعی در حد استاندرد کیفی سواحل شنا بوده است.
استنتاج: نتایج حاکی از آن است که کیفیت میکروبی سواحل شنای شهرستان محمودآباد از شرایط مطلوبی برخوردار نبوده است و میتواند خطراتی برای سلامت شناگران و مسافران داشته باشد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست