دوره 22، شماره 89 - ( خرداد 1391 )                   جلد 22 شماره 89 صفحات 75-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sharifi1 G, Zamani2 A, Bluk1 F. Relationship between Pattern of Fat Distribution and Body Mass Index with Serum Lipid in Active and Inactive Secondary School Girls. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (89) :66-75
شریفی1 غلامرضا، زمانی2 علیرضا، بلوک1 فهیمه. ارتباط نمایه توده بدنی و الگوی توزیع چربی بدن با سرم لیپیدی خون در دختران فعال و غیرفعال مقطع راهنمایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (89) :66-75

سابقه و هدف: هدف از این مطالعه تعیین ارتباط نمایه توده بدنی و الگوی توزیع چربی با سرم لیپیدی خون دختران فعال و غیرفعال 14- 10 ساله شهر بندرعباس بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی 780 نفر داوطلب شرکت در مطالعه بودند که فرم رضایت‌نامه شرکت در مطالعه را تکمیل نمودند. از این تعداد 155 نفر فعال، 340 نفر در سطح غیرفعال و 285 نفر در سطح متوسط بودند. افرادی که در سطح متوسط بودند حذف شدند. با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کوهن از بین این دو گروه 51 نفر در گروه فعال و 55 نفر در گروه غیرفعال به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. ابتدا قد، وزن، محیط کمر و محیط لگن جهت تعیین نمایه توده بدنی و الگوی توزیع چربی در بدن اندازه‌گیری شد. سپس برای بررسی عوامل خونی مورد مطالعه از آزمودنی‌ها نمونه خونی به صورت ناشتا گرفته شد و تجزیه وتحلیل آماری انجام گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد بین دوگروه از نظر نمایه توده بدنی و الگوی توزیع چربی تفاوت معنی‌داری وجود دارد اما بین لیپوپروتئین کم‌چگال و پرچگال، تری‌گلیسیرید و کلسترول تام دو گروه تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. استنتاج: بر اساس نتایج حاصل، بین نمایه توده بدنی و الگوی توزیع چربی و چربی‌های خون که از عوامل ریسک‌پذیر بیماری‌های قلبی است رابطه معنی‌داری را می‌توان مشاهده کرد اما بر اساس سطح فعالیت بدنی در مواردی تفاوتی بین افراد فعال و غیرفعال مشاهده نشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |