دوره 22، شماره 89 - ( خرداد 1391 )                   جلد 22 شماره 89 صفحات 19-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shariat Bahadory1 E, Mosavipour2 S S, Sadraii1 J. Extracting Excretory-Secretory Antigens from Toxoplasma Gondii in Designing Elisa Avidity Kit. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (89) :11-19
شریعت بهادری1 احسان، موسوی پور2 سیده سمیه، صدرایی1 جاوید. استخراج آنتی ژن های دفعی- ترشحی انگل توکسوپلاسما گوندی در طراحی کیت الایزا اویدیتی (Elisa avidity). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (89) :11-19

سابقه و هدف: یکی از راه‌های انتقال بیماری توکسوپلاسموزیس مادرزادی از طریق جفت به جنین می‌باشد که تشخیص این بیماری را در این مرحله بسیار حائز اهمیت می‌نماید. انگل توکسوپلاسما دارای آنتی‌ژن‌های متعددی می‌باشد که از آنتی‌ژن های دفعی- ترشحی آن در طراحی کیت الایزا اویدیتی استفاده می‌شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی مقایسه‌ای کیت آماده و طراحی شده الایزا اویدیتی در مادران مبتلا به توکسوپلاسموزیس می‌باشد، که در کیت طراحی شده از آنتی‌ژن‌های دفعی- ترشحی انگل توکسوپلاسما گوندی استفاده گردید. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع مطالعه توصیفی بود. مواد مورد آزمایش برای کیت طراحی شده الایزا اویدیتی شامل مایع آسپیره شده صفاق موش‌های سفید کوچک آزمایشگاهی بود، که 7 روز قبل با تاکی زوئیت‌های انگل توکسوپلاسما گوندی (106 تاکی زوئیت در هر میلی لیتر) به روش تلقیح داخل صفاقی آلوده شده بودند. مایع فوق با دور g 1000 به مدت 15 دقیقه سانتریفیوژ و سپس مایع رویی به عنوان ترکیب آنتی‌ژن‌های دفعی ترشحی استخراج گردید. یافته‌ها: نتیجه این آزمایش نشان داد که اگر جهت تهیه کیت الایزا اویدیتی در تشخیص آنتی بادی IgG انگل توکسوپلاسما گوندی از آنتی‌ژن‌های تازه دفعی- ترشحی استفاده گردد، نتایج این آزمایش از کیت آماده ساخته شده در شرکت‌های مختلف از نظر کمیت و تیتر آنتی‌بادی بهتر خواهد بود. استنتاج: میانگین نتایج حاصل از الایزا اویدیتی طراحی شده با استفاده از آنتی‌ژن‌های دفعی- ترشحی انگل توکسوپلاسما گوندی، در تشخیص توکسوپلاسموزیس مادرزادی، قابل قبول‌تر از میانگین نتایج حاصل از کیت آماده تجاری بود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |