دوره 30، شماره 190 - ( آبان 1399 )                   جلد 30 شماره 190 صفحات 85-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zare A, Keshavarzi S, Amiri E, Salehian M, Ahmadian L, Charkhi P et al . Antibiotic Resistance Pattern of Bacteria Isolated from Automated Teller Machines in Sari, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (190) :76-85
زارع علیرضا، کشاورزی شیما، امیری الهام، صالحیان مریم، احمدیان لیلا، چرخی پریسا و همکاران.. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جدا شده از صفحه کلید دستگاه های خودپرداز شهر ساری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (190) :76-85

سابقه و هدف: امروزه با گسترش استفاده از دستگاههای خودپرداز، احتمال آلوده شدن دست در اثر تماس با سطوح دستگاه افزایش یافته است، لذا بر آن شدیم تا این مطالعه را با هدف بررسی فراوانی آلودگی باکتریایی صفحه کلید دستگاههای خود پرداز شهر ساری و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی باکتریهای جداشده از آن ها انجام دهیم.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، از 200 صفحه کلید دستگاه خودپرداز شهر ساری در مدت زمان 3 ماه در سال 1398 به وسیله سوآب استریل نمونهگیری انجام و به آزمایشگاه منتقل شد. نمونهها در محیط TSB تلقیح و بعد از 24 ساعت انکوباسیون در دمای 37 درجه سانتیگراد، بر روی محیطهای کشت اختصاصی جامد کشت و انکوبه شدند. سپس باکتریهای ایزوله شده شناسایی و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی آنها به روش دیسک آگار دیفیوژن بررسی شدند.
یافتهها: آلودگی باکتریایی در 97 درصد نمونههای تهیه شده مشاهده شد، بیشترین فراوانی باکتریهای جدا شده مربوط به کلبسیلا پنومونیه (08/36 درصد) و کمترین آنها مربوط به باسیلوس سرئوس (54/1 درصد) بود. در مورد کلبسیلا پنومونیه، بیشترین میزان مقاومت (42/91 درصد) در مقابل تتراسایکلین و کمترین میزان مقاومت (85/2 درصد) نسبت به ایمی پنم مشاهده شد.
استنتاج: ضدعفونی کردن منظم صفحه کلید خودپرداز نقش بهسزایی در کاهش آلودگی باکتریایی آن دارد. همچنین با توجه به افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی باکتریهای جدا شده، میتوان با نظارت دقیقتر بر سیاستهای مصرف آنتیبیوتیک گامی مهم در مبارزه با این مشکل برداشت.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي