دوره 30، شماره 192 - ( دی 1399 )                   جلد 30 شماره 192 صفحات 23-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rajabi A, Emami A, Barzegarzadeh Namarvar B, Safaralizadeh R. Bioinformatics and Experimental Evaluation of UBE2W and SSX2IP Expression Levels in HepG2 Cancer Cells Treated with Melatonin. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (192) :12-23
رجبی علی، امامی علی، برزگرزاده نمرور بهناز، صفرعلیزاده رضا. مطالعه‌ی بیوانفورماتیکی و تجربی بیان ژن‌های UBE2Wو SSX2IP در سلول‌های‌ سرطانی HepG2 تیمار شده با ملاتونین. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (192) :12-23

سابقه و اهداف:  هدف از مطالعه حاضر ارزیابی بیوانفورماتیکی و تجربی تاثیر ملاتونین بر بیان ژن­های UBE2W  و SSX2IP در رده سلولی HepG2 تیمار شده با داروی ملاتونین می­باشد. UBE2W پروتئینی را رمزگذاری می کند که باعث افزایش یوبی­کویتینه شدن پروتئین­های گروه مکمل آنمی فانکونی شده و ممکن است در ترمیم آسیب DNA مهم باشد. SSX2IP متعلق به سیستم اتصال سلولی است که در حرکت سلول دخیل است و به عنوان یک عامل بلوغ سانتروزوم عمل می کند.
مواد و روش­ها: در ابتدا، نرم افزار MATLAB 2018a برای ارزیابی میزان بیان ژن­های  UBE2W  و SSX2IP از داده­های میکرو آرایه مورد استفاده قرار گرفت. سپس، بعد از طراحی و تهیه پرایمرها، آزمایشات تجربی شامل تست MTT و Real-time PCR انجام گرفت.
یافته‌ها: نتیجه تست MTT نشان داد که زنده مانی سلول مورد مطالعه در گروه تیمار شده با ملاتونین بصورت معنی داری کاهش می یابد و میزان IC50 برای 48 ساعت برابر 450 میکرومولار تخمین زده شد. نتایج Real-time PCR  ثابت کرد که میزان بیان هر دو ژن مورد مطالعه در سلول­های تیمار شده با ملاتونین در مقایسه با گروه شاهد افزایش ( غیر معنی­دار p≥ 0.05 در 24 ساعت و معنی­دار p≤0.05 در 48 ساعت) می یابد که هم­ راستا با نتایج آنالیز بیوانفورماتیکی می­باشد.
استنتاج: نتایج این مطالعه نشان می­دهد که UBE2W  و  SSX2IP می­توانند به عنوان ژن هدف در درمان هپاتوسلولار کارسینوما به کار گرفته شود، اگر چه برای تایید این نتایج نیاز به انجام مطالعات گسترده می­باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ژنتیک