دوره 31، شماره 196 - ( اردیبهشت 1400 )                   جلد 31 شماره 196 صفحات 154-149 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moghaddam Ahmadi M, Ashoobi M, Samimian S, Eslami kenarsari H, Safari M. Frequency of Seroma and Associated Factors after Inguinal Hernioplasty: A Brief Report. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (196) :149-154
مقدم احمدی معین، آشوبی محمدتقی، صمیمیان صدیقه، اسلامی کنارسری حبیب، صفری محدثه. بررسی فراوانی عارضه سروما و عوامل مرتبط با آن در بیماران تحت عمل جراحی هرنیوپلاستی اینگوئینال. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (196) :149-154

سابقه و هدف: تشکیل سروما یکی از عوارض شایع جراحی هرنیوپلاستی است و شناخت عوامل مرتبط با این عارضه، برای پیشگیری از بروز سروما مفید میباشد. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی عارضه سروما و عوامل دموگرافیک و بالینی مرتبط با آن، پس از جراحی هرنیوپلاستی اینگوئینال انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی، در مرکز آموزشی درمانی پورسینای شهر رشت در سال 1398 بر روی130 بیمار مبتلا به فتق اینگوئینال اولیه و تحت عمل جراحی هرنیوپلاستی اینگوئینال با استفاده از مش انجام شد. هر گونه تجمع مایع در محل عمل جراحی و اطراف آن که موجب برآمدگی واضح، ناراحتی، درد و احساس سنگینی بود و نیاز به آسپیراسیون سوزنی داشت، به عنوان سروما در نظر گرفته شد. فراوانی بروز عارضه سروما در زمان های 24 ساعت، یک هفته و یک ماه بعد از عمل بررسی شد. متغیرهای دموگرافیک و بالینی با پرسش شفاهی و مرور پرونده پزشکی ارزیابی شدند و آنالیز آماری داده ها با نرم افزار SPSS20 صورت گرفت.
یافتهها: عارضه سروما ۲۴ ساعت، یک هفته و یک ماه پس از جراحی به ترتیب در 5 نفر (8/3 درصد) (CI 95%: 1%- 7%)، 8 نفر (2/6 درصد) (CI 95%: 2%- 10%) و 7 نفر(4/5 درصد) (CI 95%: 1.3%- 8.7%) مشاهده شد.
استنتاج: انجام مطالعه توصیفی مشابه با حجم نمونه بیشتر و همچنین انجام مطالعات تجربی برای بررسی دقیق ارتباط عوامل دموگرافیک و بالینی با بروز سروما بعد از عمل جراحی هرنیوپلاستی و اثر بخشی تکنیکهای مختلف جراحی در پیشگیری از این عارضه پیشنهاد میگردد.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: جراحی عمومی