دوره 30، شماره 192 - ( دی 1399 )                   جلد 30 شماره 192 صفحات 34-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bagheri M, Mosayebi G, Mondanizadeh M. Changes in Expression of miR-1297 and PTEN Tumor Suppressor Gene in T-cell Acute Lymphoblastic Leukemia. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (192) :24-34
باقری ملیحه، مسیبی قاسم، موندنی زاده مهدیه. بررسی تغییرات بیان miR-1297 و ژن سرکوبگر تومور PTEN در لوسمی لنفوبلاستیک حاد سلول T. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (192) :24-34

سابقه و هدف: لوسمی لنفوبلاستیک حاد سلول T (T-ALL) نوعی بدخیمی خونی است که در اثر بروز تغییرات در پیشسازهای سلولهای لنفوسیت T ایجاد میگردد. ژن PTEN یکی از شایعترین ژنهای سرکوبگر تومور است که در اکثر سرطانهای انسانی از جمله T-ALL دچار جهش میشود. از این رو شناسایی miRNA هایی که ژن PTEN را در
T-ALL هدفگیری میکنند، بسیار حائز اهمیت است. بدین منظور، در مطالعه حاضر، miRNA های هدف گیرنده ژن PTEN در بیماران T-ALL مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: miRNA های هدف گیرنده ژن PTEN با استفاده از پایگاههای بیوانفورماتیکی پیشگویی و انتخاب گردید. در مجموع 40 نمونه پلاسما از بیماران T-ALL و افراد سالم جمعآوری گردید. پس از استخراج RNA و ساخت cDNA، میزان بیان miRNA پیشگویی شده و ژن PTEN بهوسیله Real time PCR در REST 2009 ارزیابی گردید. آنالیزهای آماری با نرمافزار SPSS نسخه 16 انجام و مقادیر 05/0 P< معنیدار در نظرگرفته شد.
یافتهها: نتایج بیوانفورماتیک نشان داد که miR-1297 ژن PTEN را هدفگیری میکند. میزان بیان miR-1297 و ژن PTEN در پلاسمای بیماران T-ALL نسبت به افراد سالم به ترتیب بهطور قابل توجهی افزایش (93/45، 001/0P=) و کاهش (191/0، 001/0P=) داشت.
استنتاج: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که miR-1297 احتمالا ژن PTEN را هدفگیری میکند. بنابراین، مطالعه حاضر پیشنهاد میکند که miR-1297 میتواند احتمالا به عنوان یک بیومارکر جدید و غیرتهاجمی در تشخیص و درمان T-ALL به کار برده شود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی