دوره 30، شماره 192 - ( دی 1399 )                   جلد 30 شماره 192 صفحات 155-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

Maajani K, Khosravi M, Kianfar J, Naghibi S A. Breastfeeding of Infants During The First Two Years of Life and Associated Factors based on BAZNEF Model in Sari, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (192) :151-155
ماجانی خدیجه، خسروی معصومه، کیانفر جمیله، نقیبی ابوالحسن. وضعیت تغذیه با شیرمادر تا 2 سالگی و عوامل موثر بر آن براساس سازه های مدل بزنف در شهر ساری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (192) :151-155

سابقه و هدف: تغذیه با شیر مادر در دو سال اول زندگی بیشترین اثربخشی را در ارتقای سلامتی و پیشگیری از بیماریها دارد. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت تغذیه با شیر مادر تا 2 سالگی در شهر ساری با استفاده از سازههای مدل بزنف میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی، تعداد 328 مادر دارای کودک کمتر از 2 سال شهر ساری به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامه رفتار شیردهی براساس ساختارهای مدل بزنف جمعآوری گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با آزمون مجذور کای و آنالیز واریانس انجام شد.
یافتهها: فراوانی تغذیه انحصاری با شیر مادر 4/74 درصد بود. از نظر آگاهی 41 درصد مادران در دسته خوب قرار گرفتند و 75 درصد از مادران نگرش خوب داشتند. بین سطح آگاهی (005/0 P=)، نگرش (02/0 P=) و عوامل قادرساز (02/0 P=) با رفتار شیردهی مادران ارتباط آماری معنیداری وجود داشت. بین تحصیلات (002/0 P=) و شغل مادر (0001/0 P=) با میانگین نمره آگاهی و نگرش ارتباط معنیداری یافت شد.
استنتاج: نتایج نشان داد که آگاهی و نگرش مادر بر رفتار شیردهی او اثر معناداری دارد. بنابراین احتمالا میتوان با افزایش آگاهی و نگرش مادران نسبت به فواید تغذیه با شیر مادر، رفتار شیردهی آنها را ارتقا داد.
واژه‌های کلیدی: تغذیه با شیر مادر، مدل بزنف
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: آموزش بهداشت