دوره 31، شماره 196 - ( اردیبهشت 1400 )                   جلد 31 شماره 196 صفحات 23-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Afradi M R, Rajabi Z, Samimirad K, Erfani Y. Effect of Bacteriocin Produced by Lactobacillus casei with Probiotic Potential Isolated from Milk on the Ability of Biofilm Production by Streptococcus salivarius Obtained from Dental Plaque. J Mazandaran Univ Med Sci. 2021; 31 (196) :23-35
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15350-fa.html
سلطان دلال محمد مهدی، افرادی محمد رضا، رجبی زهرا، صمیمی راد کتایون، عرفانی یوسف. بررسی اثر باکتریوسین تولید شده توسط لاکتوباسیلوس کازئی جدا شده از شیر با پتانسیل پروبیوتیکی بر توانایی تشکیل بیوفیلم توسط استرپتوکوکوس سالیواریوس جدا شده از پلاک دندانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1400; 31 (196) :23-35

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15350-fa.html


چکیده:   (42 مشاهده)
سابقه و هدف: پلاک دندان در واقع یک بیوفیلم است که در سطح دندان ایجاد می‌شود. ضایعات پوسیدگی به علت تغییرات اکولوژیکی نامناسب در فلور میکروبی بیوفیلم پلاک، ایجاد می‌شود. در این مطالعه اثر باکتریوسین لاکتوباسیلوس کازئی پروبیوتیک جدا شده از شیر بر تشکیل بیوفیلم توسط استرپتوکوکوس سالیواریوس مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی ، جداسازی 3سویه لاکتوباسیلوس کازئی پروبیوتیک از نمونه‌های شیر غنی‌سازی و کشت در محیط MRS Broth و MRS Agar در جار شمعدار ((Candle jar صورت گرفت. شناسایی اولیه لاکتوباسیلوسکازئی با تست‌های تخمیری قند و سایر تست‌های بیوشیمیایی مربوطه صورت پذیرفت، سپس با PCR و سکانس 16srDNAتوالی‌های به‌دست آمده، تایید شد. تخلیص نسبی باکتریوسین از روش رسوب‌دهی با سولفات آمونیوم انجام و وزن مولکولی آن به‌وسیله SDS-PAGE اندازه‌گیری و فعالیت آن سنجیده شد. جدایههای استرپتوکوکوس سالیواریوس از پلاک دندانی جداسازی و به‌صورت فنوتیپی و بیوتیپی شناسایی شدند. تایید مولکولی جدایه‌های به‌دست آمده با استفاده از ژن اختصاصی  gtfKبا روشPCR  انجام شد. توانایی تشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس سالیواریوس و بررسی اثر باکتریوسین بر تشکیل بیوفیلم با میکروتیترپلیت سنجیده شد.
یافتهها: پس از تخلیص نسبی باکتریوسین 3 سویه لاکتوباسیلوس کازئی پروبیوتیک جداسازی شده از شیر، در سنجش وزن مولکولی آنها به روشSDSPAGE دو نمونه 3LC و LC1 باندهایی به ترتیب با وزن مولکولی ۳۵ تا ۴۰ کیلودالتون و حدود 75 کیلو دالتون تشکیل دادند. مایع رویی حاصل از کشت لاکتوباسیلوس کازئی و باکتریوسین‌ها، اثرات ضدباکتریایی علیه جدایههای استرپتوکوکوس سالیواریوس از پلاک دندانی و تشکیل بیوفیلم توسط این باکتری را نشان دادند.
استنتاج: طبق نتایج این مطالعه باکتریوسین لاکتوباسیلوس کازئی توانایی مهار رشد استرپتوکوکوس سالیواریوس و نیز کاهش تشکیل بیوفیلم را دارند و جایگزین مناسبی برای استفاده در صنایع بهداشت دهان می‌باشند.
متن کامل [PDF 359 kb]   (47 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb